SKANDAL U NBA LIGI

Trener Bostona suspendovan zbog seksa sa kolegicom

Želim da uputim izvinjenje našim igračima, fanovima, cijeloj Seltiks organizaciji i mojoj porodici što sam ih iznevjerio, kazao je Udoka

Ime Udoka suspendiran iz Bostona. AP PHOTO / STEVEN SENNE

S. S.

23.9.2022

Veliki potresi se dešavaju u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Trener Boston Seltiksa Ime Udoka koji je u svojoj prvoj sezoni na klupi doveo Seltikse do velikog finala, suspendovan je na godinu dana zbog seks skandala u koji je bio umiješan.

Udoku je suspendovala ekipa Bostona zbog kršenja politike kluba kako se navodi u zvaničnom saopćenju. Međutim, više izvora među kojima su i Šems Čaranija i Adrijan Vojnarovski, najpoznatiji NBA insajderi navode da je razlog to što je Udoka imao seksualne odnose sa jednom od zaposlenih u klubu, iako je u početku postojao obostrani pristanak.

Nije podnio ostavku

Udoka je tim povodom izdao i zvanično saopćenje.

- Želim da uputim izvinjenje našim igračima, fanovima, cijeloj Seltiks organizaciji i mojoj porodici što sam ih iznevjerio. Žao mi je što sam doveo tim u ovako tešku situaciju i prihvatam svaku odluku kluba. U znak poštovanja prema svima koji su umiješani, nemam više nikakav komentar - kazao je Udoka.

Iako se nagađalo da bi mogao da podnese ostavku, to se nije dogodilo, a njegovo mjesto će preuzeti asistent Džoi Mazula.

Bili su uvjereni da je odnos sporazuman

Prema navodima koje je objavio Čaranija, sve je krenulo zbog komentara Udoke na račun žene sa kojom je imao aferu u klubu što je dovelo do pokretanja istrage.

Neki članovi organizacije Seltiksa prvi put su saznali za vezu u julu. U to vrijeme, rukovodstvo tima je bilo uvjereno od obje strane da je odnos bio sporazuman. Ali izvori su rekli da je žena optužila Udoku da daje neželjene komentare na njen račun – što je navelo tim da pokrene niz internih intervjua i na kraju suspenzije.

Udoka je inače bio u vezi sa glumicom Niom Long sa kojom se i vjerio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.