NE ŽELE ODUSTATI

Dončić i njegova majka zaoštrili sudsku borbu: Ona ima jake adute

Sada su u toku pregovori za postizanje sporazuma prihvatljivog za obe strane, mada se čini da je poslednjih dana došlo do zaoštravanja odnosa

Luka Dončić. TWITTER

A. O.

19.10.2022

Pravnu borbu za  vlasništvo nad brendom "Luka Dončić 7" vode slovenački košarkaš Luka Dončić i njegova majka Mirjam Poterbin.

Za sada, nijedna strana ne odustaje, niti želi odustati. Američki mediji prenose da je Mirjam, preko svojih zastupnika, prije nekoliko dana osporila Lukin zahtjev u kojem je on osporio njeno vlasništvo nad brendom obrazloženjem da "ona nema valjan osnov da bude vlasnik brenda".

Postupak za raskid registracije "Luka Dončić 7", koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin, njegovi advokati su prošlog mjeseca pokrenuli. 

Naime, Dončić želi da upravlja sopstvenim brendom, ali su to osporili zastupnici njegove majke. Sada su u toku pregovori za postizanje sporazuma prihvatljivog za obe strane, mada se čini da je poslednjih dana došlo do zaoštravanja odnosa.

Prema navodima Džoša Gerbena, pravnika i specijaliste za pitanje autorskih prava, Poterbinova ima jake adute u ovom slučaju, a to je pečat, za koji je dokazivo da je njen.

Međutim, situacija se u međuvremenu zakomplikovala jer je potez Lukine majke da ospori njegov zahtjev, kako to vidi druga strana, "najagresivniji mogući potez". Luka i Mirjam i dalje imaju prostor da se vansudski sporazum i da slučaj slučaj riješe mimo sudskog uplitanja, ali sada je to, čini se, manje realan scenario.


Inače, u ovakvim slučajevima stranke mogu da čekaju najduže do dvuje godine da se ovo pitanje ruješi, prenosi Gerben.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.