NBA LIGA

Očajan start prvaka: Voriorsi pretrpjeli četvrti uzastopni poraz

U novoj sezoni još nisu osjetili slast pobjede na gostujućem parketu

Kari: Završio utakmicu s 39 koševa. TWITTER

A. V.

4.11.2022

Košarkaši aktuelnog NBA prvaka Golden Stejt Voriorsa poraženi su sa 130:129 na gostovanju u Orlandu, iako je Stiven Kari (Stephen Curry) završio utakmicu sa 39 koševa i devet asistencija.

Voriorsi su nakon početnih 3-2 nanizali četiri poraza, a u novoj sezoni još nisu osjetili slast pobjede na gostujućem parketu (0-5).

Golden Stejt je 4:20 minuta prije kraja treće četvrtine, nakon uzastopnih trica Karija i Pula (Curry i Poole), imao 15 koševa prednosti, ali je Orlando do kraja tog dijela utakmice smanjio zaostatak na samo dva poena (98:96).

U zadnjoj četvrtini je Orlando došao i do devet koševa prednosti, ali su momčadi u zadnju minutu ušle izjednačene (126:126) nakon osme Karijeve trice. No, istom je mjerom odgovorio Džejlen Sags (Jalen Suggs), a potom i ukrao loptu te povećao prednost na +4 (130-126). Klej Tompson (Klay Thompson) je 29 sekundi prije kraja tricom donio Golden Stejtu priliku za pobjedu, ali je isti igrač s istekom vremena promašio šut s četiri metra i ostao na 27 poena. 

Najbolji igrač Orlanda bio je Džejlen Sags sa 26 koševa i devet asistencija, koji je u zadnjoj minuti ukrao i loptu Stivenu Kariju, što je bila zadnja od njegove četiri 'krađe' na utakmici.

Prvi izbor ovogodišnjeg drafta Paolo Bankero (Banchero) imao je još jednu vrlo dobru večer u kojoj je postigao 22 poena uz osam skokova i tri asistencije, dok je Franc Vanger (Franz Wagner) postigao 19 koševa za pobjednike.

Orlandu (2-7) ni pobjeda nije pomogla da se pomakne s dna Istočne konferencije, ali svakako će značiti nešto za samopouzdanje momčadi. Pogotovo za igrače s klupe koji su donijeli značajnu razliku u odnosu na rezervne igrače Golden Stejta (45-23). Čuma Okeke (Chuma) je postigao 16, Ar Džej Hemtpon (R. J. Hampton) 15, a Kevon Heris (Harris) 12 koševa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.