JEDAN OD JUNAKA TRIJUMFA

Portland slavio u dramatičnom meču, Nurkić najbolji kada je bilo najpotrebnije

Zamalo mu je izmakao novi double-double učinak iako je na terenu proveo tek nešto više od 24 minute

Nurkić: Istakao se kada je bilo najpotrebnije. Twitter

E. Ć.

5.11.2022

Portland Trejl Blejzeri došli su do pobjede u neizvjesnom meču protiv Finiks Sansa rezultatom 108:106. U posljednjim sekundama Džeremi Grant (Jeremy Grant) je pogodio šut za dva i donio pobjedu Blejzerima, a odličnu partiju pružio je i Jusuf Nurkić koji je u finišu postigao bitne poene. 

Nurkiću je zamalo izmakao novi double-double učinak. "Bosanska zvijer" je nešto više od 24 minute, a meč je završila sa 14 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je imao i jednu ukradenu loptu. 


Na 37.4 sekundi do kraja susreta pri rezultatu 103:101 za Finiks, Nurkić je pogodio tricu za preokret. 

Nakon toga je pri rezultatu 104:106 za Finiks poenitrao za dva nakon ofanzivnog skoka i donio poravnanje, a onda je Džeremi Grant u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu Portlanda.


Zanimljivo, Nurkić je ponovo bio stopostotan za tri poena. Prošlu utakmicu protiv Memfisa je imao 3/3, a protiv Finiksa je šutirao dva od dva.

Inače, Džeremi Grant je sa 30 poena bio najefikasniji pojedinac susreta. Kod Finiksa su se istakli Devon Buker (Booker) sa 25 i Deandre Ajton (Ayton) sa 24 poena. Vrijedi istaći da su Blejzeri u ovom susretu bili lišeni usluga Demijana Lilarda (Damian Lillard) i Anferni Simonsa (Anfernee).

I Portland i Finiks su nakon osam utakmica na omjeru 6-2, a interesantno da je oba poraza Finiksu nanio tim našeg Jusufa Nurkića (113:111p). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.