PRVENSTVO BIH

Košarkaška groznica ponovo u Sarajevu: Bosna u nedjelju dočekuje Široki

Uzdamo se u naše navijače, koje bih ovim putem pozvao da dođu u Skenderiju u što većem broju i budu naš šesti igrač, kao što je to bio slučaj u dosadašnje dvije utakmice na domaćem terenu, rekao je Dragović

Dženan Rahimić. KK Bosna

Piše: G. Š.

3.12.2022

Košarkaši Bosne u 5. kolu Prvenstva BiH dočekuju (KSC Skenderija - nedjelja, 17 sati) dugogodišnjeg rivala - Široki.

- Nakon Sparsa još jedna utakmica protiv ABA 2 ligaša, rekao je trener Bosne Dženan Rahimić i dodao:


Bit će izuzetno teško

- U goste nam dolazi ekipa Širokog, uz Borac najbolja ekipa u ligi, što potvrđuje i niz od sedam ili osam utakmica bez poraza. U odličnoj su formi, pokriveni odlično na svakoj poziciji. Bit će izuzetno teško, morat ćemo biti na svom maksimumu da bi probali parirati takvoj ekipi. Iskreno veselim se utakmici protiv tako odlične ekipe i samo želim da odigramo jednu pravu mušku utakmicu i probamo parirati jednoj odličnoj ekipi, istakao je Rahimić.

Jedan od aduta "Studenata" Balša Dragović je posebno istakao važnost podrške s tribina.

- Predstoji nam utakmica protiv jednog od glavnih favorita u ligi ove sezone i ekipe koja je u prva četiri kola zabilježila maksimalan broj pobjeda. Još jedan pokazatelj njihove dobre forme je i skorašnji balon 2.ABA lige gdje je ekipa Širokog trijumfovala u sva tri meča. S toga, potpuno smo svjesni njihovog kvaliteta i sigurno ćemo spremni ući u duel. Mi ovaj meč dočekujemo u dobrom raspoloženju, nakon veoma važnog trijumfa u gradskom derbiju. Vjerujem da ćemo u nedjelju pružiti svoj trenutni maksimum i da ćemo skoncentrisanom i požrtvovanom igrom odigrati dobar meč. Uzdamo se u naše navijače, koje bih ovim putem pozvao da dođu u Skenderiju u što većem broju i budu naš šesti igrač, kao što je to bio slučaj u dosadašnje dvije utakmice na domaćem terenu, rekao je Dragović.


Bosna igra srcem

Iz KK Bosna pozvali su naviječe da sutra ispune Skenderiju.

- Svi u Skenderiju, Bosna igra srcem, saopćeno je iz KK Bosna.

Parovi i poredak

Parovi 5. kola (subota): Promo – Posušje (18 sati), Sloboda – Mladost (19), Slavija – Budućnost (19.30). Nedjelja: Bosna – Široki 17, Zrinjski – Borac 18, Leotar – Spars 19.

Poredak: 1. Široki 8 bodova, 2. Borac 8, 3. Budućnost 7, 4. Slavija 7, 5. Spars 6, 6. Bosna 6, 7. Leotar 6, 8. Sloboda 5, 9. Posušje 5, 10. Mladost 5, 11. Promo 5, 12. Zrinjski 4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.