ISPISAO HISTORIJU

Cijeli svijet se divi fenomenalnom Slovencu: Nestvarna partija Luke Dončića, postigao je i koš za pamćenje

Ubacio je čak 60 poena, a postao je prvi igrač u historiji lige koji je imao i 20 skokova i deset asistencija u jednoj utakmici

Dončić: Nevjerovatna partija. Twitter

E. Ć.

28.12.2022

Nevjerovatni Luka Dončić ponovo je oduševio svijet. Kada mislite da čudesni Slovenac više ne može iznenaditi, on nastavi pomjerati granice. 

Naime, u pobjedi svog Dalasa protiv Njujork Niksa (126:121) maestralni Dončić je ubacio čak 60 poena. Imao je i čak 21 skok, te deset asistencija, te postao prvi košarkaš u historiji koji je imao 60-20-10 u jednoj utakmici.

I nije Dončić samo na tome stao. U posljednjoj sekundi regularnog dijela Dončić je namjerno promašio slobodno bacanje, a onda uhvatio loptu i iz teške pozicije pogodio za produžetke. U produžecima su on i njegovi saigrači slomili protivnika, a Dončić je ubacio sedam od 11 poena u dodatnih pet minuta igre.



Kod Dalasa je dobru partiju odigrao i Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie) sa 25 poena, dok je Kristijan Vud (Christian Wood) ubacio 19 poena.

Na drugoj strani, najefikasniji kod Niksa bio je Kventin Grims (Quentin Grimes) sa 33 poena, dok je Džulijus Randl (Julius Randle) imao 29 ubačaja uz 18 skokova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.