KOŠARKA

Almir Bradić, predsjednik KK Bosna, za "Avaz": Najbitnije je da smo finansijski stabilni

Ne treba “ganjati” uspjeh nauštrb opstanka kluba, kazao je prvi čovjek sarajevskih “Studenata”

Bradić: Očekujemo značajnu finansijsku podršku ove godine. KK BOSNA

Piše: A. Vatreš

7.1.2023

Ne tako davno sarajevska Bosna bila je u vrlo teškoj, skoro bezizlaznoj situaciji.

Bio je neizvjestan i nastup u tekućoj sezoni, kasnilo se s pripremama, a onda je došlo svjetlo na kraju tunela.

Ponosan na momke

Bh. košarkaški gigant dobio je novog generalnog sponzora Meridianbet i napokon “stao na noge”. Poslije toga su se počele dešavati pozitivne stvari, klub je doveo nekoliko zvučnih imena, a to se sve odrazilo i na rezultate.

S obzirom kako je bilo, u Bosni mogu biti i više nego zadovoljni.

- Ne mogu da ne budem ponosan na momke na terenu, mlade igrače u A2 ligi, trenere i sve ljude koji su ostali vjerni klubu i dali se na raspolaganje. Mislim da su svi oni zaslužili ovakav razvoj dešavanja – rekao je predsjednik KK Bosna Almir Bradićza “Dnevni avaz”.

Bradić se nada kako je ovo tek početak jedne pozitivne priče.

"Studenti" stali na noge. KK BOSNA

- Ušli smo u novu kalendarsku godinu. Sada je pravo vrijeme za razgovore, pregovore i dogovre. Mi se naravno nadamo i očekujemo značajnu podršku kada su finansije u pitanju – istakao je Bradić.

Bosna je ove sezone angažovala i bivšeg bh. reprezentativca Ismeta Sejfića, koji je donio veliku prevagu, a posljednje pojačanje u nizu je nekadašnji član našeg državnog tima Nedim Buza.

- Sama njihova imena po sebi dovoljno govore. To isto govori o stanju u kakvom je klub trenutno. To je jedna idealna kombinacija, da su oni zadovoljni, a klub još zadovoljniji – naglasio je Bradić, dodavši kako “Studenti” nisu završili s pojačanjima.

- Ima tu još nekih imena, ali je najbitnije da je klub finansijski stabilan, pa ćemo se ponašati u skladu s finansijama, i zbog prošlosti i zbog budućnosti.

Iste ambicije

Istakao je kako će Bosna u budućnosti težiti povratku u vrh, gdje joj je mjesto.

- Ambicije su iste, a to je da Bosna ide u tom pravcu, neću reći putem stare slave, što je izlizana fraza, već da zauzme mjesto koje mu pripada, zbog imena i grba. Kada će to biti sve ovisi od finansija. Ne treba žuriti i srljati. Ne treba “ganjati” uspjeh nauštrb opstanka kluba. Onoliko koliko mognemo sebi priuštiti tako će se i dešavati u budućnosti – dodao je Bradić.

Publika prepoznala kvalitet

Dobri rezultati vratili su i interesovanje publike.

- Publika je već prepoznala kvalitet u ovoj ekipi, ali mislim da je veći kvalitet što momci zaista izgaraju na terenu. Naša publika je jako osjetljiva i zna prepoznati kad neko igra srcem, a kad igra tek radi igre. Zato i kažem uvijek da Bosna igra srcem i to je ono što čini razliku i što nas čini sretnim da istrajemo na ovom putu. Nadam se samo da ćemo svi biti zdravi – istakao je Bradić.

6

pobjeda ostvarila je Bosna ove sezone na 10 odigranih utakmica i trenutno je četvrta na tabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.