PREDSJEDNIK KK BOSNA

Almir Bradić za "Avaz": Pričekat ćemo na veliku dvoranu

Nadati se uspjehu ove sezone u smislu plasmana u ABA 2 ligu

Bradić: Zgrabit ćemo svaku priliku koja nam se pruži. Facebook

6.2.2023

Nakon tmurnog perioda i višegodišnje borbe za goli život, KK Bosna opet proživljava svoje slavne dane.

Klub se uspio finansijski stabilizovati, a kao ishod toga došli su i rezultati. Nanizali su “Studenti” šest pobjeda i trenutno su treći na tabeli bh. prvenstva, iza Širokog i Borca.

Fantastična ekipa

Predsjednik kluba Almir Bradić ne krije zadovoljstvo zbog trenutnih dešavanja.

- Kako je krenulo, ovo je iznad svih očekivanja. Nismo znali ni hoćemo li igrati, ali evo, nekako se posložilo da imamo zaista fantastičnu ekipu momaka koji zaslužuju da nose dres KK Bosna. Imaju naše povjerenje i sav trud oko njih je opravdan – rekao je Bradić za “Dnevni avaz”.

Odlični rezultati vratili su i interesovanje publike, koja je željna dobre košarke. Vidjelo se to i u utakmici protiv Borca, kada je mala dvorana Skenderije bila krcata. S pravom se priča o preseljenju u veliku dvoranu.

Bosna vezala šest pobjeda. Facebook

- Naravno. To je cilj i neki naš zenit, da ponovo napunimo veliku dvoranu. Malo će to sačekati, jer Skenderija postavlja ledenu plohu radi hokeja i klizanja. Vidio sam komentare ljudi na našem Facebook profilu da traže veliku dvoranu, ali izgleda da ćemo morati malo sačekati. Ne zbog nas, već zbog Skenderije i njihovog rasporeda. Ali, definitivno bi to trebali uraditi do plej-ofa. To se uklapa u plan i program Skenderije. Liga traje do 15. aprila, a mi ćemo probati da se prebacimo u veliku dvoranu i prije toga – otkrio je Bradić.

Bosnin krajnji cilj je povratak na stare staze, a prvi korak ka tome bio bi plasman u ABA 2 ligu.

Bez srljanja

- Opet se vraćam na ono kako smo krenuli. Mi smo više nego zadovoljni postignutim do sad. Definitivno ćemo svaku priliku koja nam se pruži zgrabiti i ići u tom pravcu. Naravno, nećemo srljati, praviti neke „duple korake“. Nadati se uspjehu ove sezone u smislu plasmana u ABA 2 ligu – zaključio je Bradić.

Respekt prema Kinđetu

Kako je istakao, Bosna ima u planu i organizaciju završnice Kupa Mirze Delibašića.

- Vidjet ćemo da li ćemo se uspjeti plasirati na fajnal-for, koji bi iz respekta prema Kinđetu i klubu vrlo rado organizovali u Skenderiji – poručio je Bradić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.