KOŠARKAŠKO PRVENSTVO BIH

Dženan Rahimić za "Avaz”: Pobjedom protiv Slavije završiti polusezonu

Poraz Slavije u Tuzli nije pravo stanje stvari, smatra prvi strateg sarajevskih “Studenata”

Rahimić: Trenutno nema potrebe za novim igračima. KK Bosna

15.1.2023

Nakon ubjedljivije domaće pobjede nad Leotarom (88:69), pred košarkašima Bosne je gostovanje Slaviji u Istočnom Sarajevu.

Slavija je na učinku od pet pobjeda i pet poraza, a debakl koji su pretrpjeli u minulom kolu od Slobode u Tuzli (110:63) nije mjerilo njihovog kvaliteta, smatra trener sarajevskih “Studenata” Dženan Rahimić.

Brza košarka

- Taj poraz od Slobode nije pravo stanje stvari. To je puno bolja ekipa nego što taj poraz govori. Jednostavno je bila takva utakmica gdje su sve stvari krenule naopako i onda to obično tako završi – rekao je Rahimić za “Dnevni avaz”.

Rahimić smatra da ekipa Slavije ima dosta kvaliteta, no ima recept za njihovu igru.

- Sigurno da je ekipa Slavije odlična, uostalom jednu pobjedu su iza nas. Promijenili su malo ekipu odlaskom Arslanagića i Penave, ali bez obzira na sve, to je jedna ekipa koja igra dobru, čvrstu, brzu košarku, pogotovo na domaćem terenu. Mislim da tu igru treba više svesti pet na pet, ne dati tu njihovu tranziciju i probati pobijediti – istakao je Rahimić.

Prijelazni rok

“Studenti” su nedavno dobili pojačanje u vidu bivšeg bh. reprezentativca Nedima Buze, koji će još sačekati na debi. S njim je za sada završen prijelazni rok.

- Nedim može tek početi igrati u drugom dijelu, to znači od utakmice sa Zrinjskim. Što se ostalog tiče, mislim da sada i nema neke potrebe za novim igračima, osim ako se stvarno ne ukaže nešto povoljno. Vjerujem da je to-to za sada – dodao je Rahimić.

Presudan kvalitet

Igranje pred domaćom publikom i na strani svakako nosi razlike, no Rahimić smatra kako je na kraju presudan kvalitet.

- Sigurno da je drugačije. Pogotovo u ovoj situaciji kad su ekipe, osim Širokog i Borca, manje-više izjednačene. Sve su to ekipe koje se ugodnije osjećaju kod kuće, ali mislim da u konačnici sve ovisi o tome kakav si, jesi li kvalitetan ili ne. Treba probati odigrati jednu dobru utakmicu i ovaj prvi dio prvenstva završiti pobjedom – kazao je Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.