TRENER BUDUĆNOSTI

Josip Pandža za "Avaz": Džananu Musi je mjesto u NBA ligi

Nekadašnji selektor bh. kadeta nije iznenađen Džananovim partijama

Pandža: Prezadovoljan sezonom. KK Budućnost Prolab

27.1.2023

Iako su tek ušli u najviši rang, košarkaši bijeljinske Budućnosti predvođeni bivšim selektorom kadetske reprezentacije BiH Josipom Pandžom (35) igraju odličnu premijernu sezonu u Prvenstvu BiH.

Poslije 12 odigranih kola treći su na tabeli s omjerom 9-3.

Stvarne kvalitete

- Prezadovoljni smo definitivno, zato što smo tek ušli iz druge lige. Nismo puno mijenjali roster, možda da smo ostali bez dva, a doveli tri igrača. S obzirom da je veći dio momaka igrao drugu ligu stvarno imamo predobru sezonu – rekao je Pandža za "Avaz" i dodao:

- Što se tiče neke budućnosti, duga je sezona, ispred nas su teške utakmice – Sloboda, Bosna, Leotar, što su sve ekipe koje su otprilike u borbi za to treće mjesto i vidjet ćemo u tom narednom periodu za šta smo i koje smo stvarne kvalitete. Svi smo uzbuđeni što taj period dolazi.

Na čelu Prvenstva BiH trenutno su ekipe Širokog Brijega (12-0) i Borca (11-1), koje su se pokazale kao najkvalitetnije.

- Jesu definitivno, oni su i u samom vrhu 2. ABA lige, imaju kvalitet više od ostatka lige. Međutim, i mi ostali možemo ravnopravno igrati s njima, tako da će biti zanimljivo do kraja, posebno od trećeg do šestog mjesta, gdje su svi u dva boda – smatra Pandža.

Pogodio put

Pandža je ostao upamćen po velikom uspjehu s našim kadetima, koje je 2016. godine u Litvaniji predvodio do naslova prvaka Evrope.

MVP tog prvenstva bio je Džanan Musa, koji danas briljira u dresu Real Madrida, poslije neslavne epizode u NBA ligi.

Pandža vjeruje kako Musino vrijeme tek dolazi.

- Očekivao sam ovo. Džanan je jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Pogodio je pravi put da se vrati tri stepenice nazad, kako bi se mogao "zaletiti". Danas je vođa Real Madrida, sinoć je briljirao u pobjedi protiv Barcelone i to je svima nama na ponos i veliko zadovoljstvo. Znam da će se on vratiti tamo gdje mu je mjesto, u NBA ligu – istakao je Pandža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.