SJAJNA UTAKMICA

Bosna na krilima Sejfića slavila pobjedu u derbiju protiv Borca

Inače, publika se ponovo vratila u Skenderiju, tako da je jedina tribina u Maloj dvorani bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Bosna MeridijanBet je slavila petu pobjedu u nizu. N.Ridžal

N.Ridžal

1.2.2023

Košarkaši sarajevske Bosne su večeras u prepunoj Maloj dvorani KSC Skenderija bili bolji protivnik i zasluženo slavili pobjedu nad ekipom Borca iz Banja Luke u derbiju 13.kola Prvenstva BiH za košarkaše rezultatom 83:79, po četvrtinama - 24:12, 16:25, 22:21, 21:21.

Izabranici Dženana Rahimića su tako stigli do pete pobjede u nizu, a kao nagradu za fenomenalne partije publika je nagradila tako što je ispunila Malu dvoranu KSC Skenderija do posljednjeg mjesta.

Sporne sudijske odluke

Bosna MeridijanBet je dobro otvorila utakmicu sa dvije trojke Sejfića već u samom startu. U nastavku prve četvrtine sarajevski "Studenti" su igrali odlično i okončali je u svoju korist rezultatom 24:12.

Drugu četvrtinu domaćini su također otvorili dobro. Raspoloženi Sejfić i Vranić su držali dvocifrenu prednost, da bi tri minute prije kraja prvog poluvremena sudijske odluke prvo razbjesnile navijače Bosne, a potom i trenera Dženana Rahimića koji je zaradio dvije vezane tehničke greške, odnosno isključenje.

Borac je potom smanjio zaostatak na svega četiri poena, minut i 30 sekundi prije kraja prvog dijela. U timu Banjalučana najraspoloženiji je bio Tanasović, koji je postigao 12 poena.

Košarkasi Bosne su otišli na poluvrijeme sa tri poena prednosti (40:37), a sudije su ponovo "nagrađene" zvižducima.

Večerašnji derbi protiv Borca bila je utakmica sa puno naboja sa obje strane.

Treća četvrtina nije dobro krenula po Bosnu. Nije iskorišteno nekoliko prvih napada, što koriste Banjalučani i prvi put dolaze u vodstvo. No, „Studenti“ se ponovo bude, tako da je minut prije kraja treće četvrtine bilo 62:58.

Košarkaši Bosne su imali veliku podršku publike. N.Ridžal

Fenomenalni Sejfić

Zadnja dionica utakmice je bila u konstantnom egalu, igrao se koš za koš sve do tri minute prije kraja kada je Bosna uz veliku podrsku s tribina pogodila nekoliko ključnih poena.

U finišu meča ponovo su sudijske odluke izazavale negodovanje s tribina. No, Bosna je u posljednji minut ušla sa osam poena razlike, što je bila nedostižna prednost.

Navijači su na kraju meča gromoglasnim aplauzom nagradili sarajevske „Studente“, koji su položili još jedan ispit.

Bosnu je do pobjede vodio fenomenalni Ismet Sejfić sa 21 poenom i 15 skokova, Nedim Buza je zabilježio 18 poena, 4 skoka i asistenciju, dok je Kolins dodao 14 poena (Collins). S druge strane, u Borcu je najefikasniji bio Martin Jaron s 23 poena.

Na kraju utakmice svoj osvrt je dao i kapiten Bosne Muhamed Pašalić.

- Prije svega bila je teška utakmica, mislim da smo dobro otvorili prvu četvrtinu da bi nešto kasnije u drugoj došlo do naglog pada u našoj igri, i na taj način smo im dopustili dosta laganih koševa. Mislim da smo odigrali drugo poluvrijeme mnogo bolje, tako smo sa velikom borbom i zalaganjem došli do ove veoma važne pobjede za nas – rekao je u jednom dahu Pašalić.

Košarkaši Bosne slave pobjedu sa publikom na kraju meča. N.Ridžal

Bosna sada ima devet pobjeda i četiri poraza i izjednačila se na trećem mjestu na tabeli sa ekipom Budućnosti. Borac je ostao drugi, dok je Široki lider sa maksimalnim učinkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.