NBA ASOVI

Pau Gasol izabrao Evropljane koji bi pobijedili Amerikance

Njih trojica bi bez sumnje bila u mojoj ekipi - rekao je Španac

Pau Gasol. Twitter

G. Š.

10.2.2023

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Pau Gasol izabrao je najbolju evropsku petorku koja bi mogla pobijediti reprezentaciju SAD.

Udarna trojka

- Tu su tri momka koja su na vrhunskom međunarodnom nivou. To su Luka Dončić, Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) i Nikola Jokić - rekao je Gasol i dodao:

- Njih trojica bi bez sumnje bila u mojoj ekipi. Volio bih uključiti i jednog Španca. Morate imati nekog kome ne treba toliko lopta kao ovoj trojici. Na pamet mi pada Rudi Fernandez (Rudy Fernandez). Dokazao se, dao je veliki doprinos radeći sitne stvari. Postiže ključne poene, krade lopte, bori se, otežava posao protivniku. Tu je u ključnim momentima. Dokazao se i zaslužio je tu vrstu priznanja. Izabrao bih Ruduja.

Bogdanović ili Markanen 

Za petog igrača Gasol se dvoumio između Bojana Bogdanovića i Laurija Markanena (Markkanen).

- Peti momak... Između sam dva igrača, Bojana Bogdanovića, koji u ovom trenutku igra jako dobro. Zaista je dobar šuter. Uvijek vam je to potrebno. Dvoumim se između njega i Markanena, koji je također sjajan igrač i koji će po prvi put ove godine igrati na „All-Staru“. Težak izbor. OK, neka bude Lauri Markanen. „All-Star“ priznanje. Način na koji igra, njegova mladost. Dat ću mu glas - zaključio je Gasol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.