NBA LIGA

Milvoki slavio, Adetokumbo na bizaran način došao do tripl-dabla

Tim tripl-dablom Janis je došao na 12. mjesto u historiji NBA

Janis Adetokumbo. AP Photo/Nick Wass

S. S.

6.3.2023

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo došao je u noći između nedelje i ponedjeljka do tripl-dabl učinka, ali je taj posljednji skok koji mu je falio viđen nakon jednog bizarnog poteza.

Naime, Janis je u trijumfu Milvokija nad Vašingtonom (117:111) na nekih 15 sekundi do kraja uhvatio loptu i krenuo u kontranapad u kojem ga niko nije čuvao.

Falio mu je još jedan skok da kompletira trpl-dabl (23 poena, 13 asistencija i 10 skokova), te je ispod koša Vašingtona, umjesto da položi loptu u koš, samo pogodio tablu kako bi se lopta odbila u njegove ruke i kako bi u statistici pisalo da mu je to 33. tripl-dabl u regularnoj sezoni NBA lige u karijeri.


Tim tripl-dablom Janis je došao na 12. mjesto u historiji NBA, jer se izjednačio sa Famerom Bobob Kouzijem i Benom Simonsom. Ipak, ostat će gorak ukus, barem onim pravim ljubiteljima košarke, zbog toga na koji način je isti upisao.

Karter sa 20 i Holidej sa 19 poena pratili su košgeterski Janisa, dok su Lopez i Ingles sa 15 i 14 poena također bili dvocifreni. Kao i Alen sa 11.

S druge strane, Bredli Bil je ubacio 33 poena, uz devet skokova, Porcingis je imao dabl-dabl učinak od 24 poena i 13 skokova, dok je Deni Avdija sa klupe dao odličan doprinos sa 17 poena i šest skokova.

Hjuston je bukvalno pregažen od strane San Antonija rezultatom 142:110

Najefikasniji bio je Grin sa 31 ubačenim poenom. Pored Grina, još šestorica igrača Roketsa su bili dvocifreni. Istakli su se Porter sa 19 poena i 13 asistencija, te Turčin Alperen Šengun sa 15 poena i 14 skokova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.