NBA

Prekinut niz Jokića: Upisao tripl-dabl, ali Nagetsi poraženi

Srbijanska zvijezda Nikola Jokić je ostvario 26. tripl-dabl u ovoj sezoni, ali za razliku od prethodnih 25 puta to je bilo nedovoljno

Nikola Jokić: Prvi poraz Denvera ove sezone kad on upiše tripl-dabl. AP

N. H.

11.3.2023

Srbijanska zvijezda Nikola Jokić je ostvario 26. tripl-dabl u ovoj sezoni, ali za razliku od prethodnih 25 puta njegovi Denver Nagetsi nisu uspjeli slaviti.

Nagetsi, lideri Zapadne konferencije, su uprkos još jednoj odličnoj partiji Jokića poraženi na gostovanju kod San Antonio Sparsa 128:120.

Jokić je upisao 37 poena, uz po 11 skokova i asistencija, na njegovu žalost to nije bilo dovoljno na gostovanju protiv jedne od najslabijih ekipa lige. Uz Jokića dobar nastup je imao i Džamal Marej (Jamal Murray) sa 24 postignuta poena. 

Za San Antonio najefikasniji bio Keldon Džonson (Johnson) sa 23 poena, iako je utakmicu prelomio ulazak Gruzijca Sandra Mamukelašvilija (Mamukelashvili) i njegova rola u četvrtoj četvrtini, u kojoj je postigao 11 poena uz 5 skokova.

Ovo je drugi vezani poraz za Denver, koji i dalje imaju ogromnu prednost u odnosu na Memfis i Sakramenton, koji zauzimaju drugu, odnosno treću poziciju na tabeli Zapada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.