EUROLIGA

Haos i tučnjava zasjenili pobjedu Partizana u Madridu: U prekinutoj utakmici Musa među najboljim

Real Madrid se poslije ovog poraza nalazi pred eliminacijom iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja

Musa: Solidna partija u porazu Reala. Screenshot/Twitter

27.4.2023

Real Madrid je u drugoj utakmici četvrtfinala Eurolige dočekao Partizan. Odlični gosti su slavili rezultatom 80:95(21:31, 16:20, 25:24, 19:20). Treba napomenuti da je utakmica prekinuta 

Partizan je od početka utakmice preuzeo kontrolu, a sve je započelo 9:0 serijom. Nisu ništa bolje Madriđani igrali ni u nastavku prvog poluvremena i prednost beogradske ekipe je išla i do 15 razlike. 

Real je krenuo bolje u drugom poluvremenu, te su u jednom momentu prišli i na pet poena razlike. Ipak, veoma dobra odbrana Partizana ih je ponovo omela, a i napadački su se mučili većim dijelom utakmice. 

Gostujući košarkaši su ušli u posljednju četvrtinu opušteni, što je dovelo da im ulaze i neki šutevi koje možda ne bi trebali.

Nažalost, utakmicu je obilježila tučnjava koja se dogodila nekoliko minuta pred kraj utakmice. Serhio Ljulj (Llull) je jakim faulom zaustavio Pantera (Puntera) i poslije toga je nastao apsolutni haos u Madridu. 

Utakmica je prekinuta poslije toga, dvije minute prije kraja, iz razloga što bi svi bili diskvalifikovani.

Džanan Musa je odigrao još jednu solidnu utakmicu, a završio je sa 13 poena i 3skoka. Najefikasniji u dresu Reala su bili Rudi Fernandez (Rudy) i Mario Hezonja sa po 16 poena.

Australski bek Dante Egzum (Exum) je predvodio Partizan sa poena 19 poena, a pratio ga je Naneli (Nunnally) sa 16.

Partizan je sada poveo 2:0 u ovoj plej-of seriji, koja se seli u Beograd.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.