LEGENDA NBA LIGE

Rodman tvrdi da je Jokić puno bolji od Birda: Bird da igra danas bio bi u Evropi

Denis Rodman je poznat po svom kontroverznom ponašanju, a sada je u svom stilu prokomentarisao Lerija Birda i Nikolu Jokića

Rodman tvrdi da je Jokić bolji od Birda. AP Photo/Jack Dempsey

N. H.

26.6.2023

Legendarni Denis Rodman (Dennis) gostovao je u jednom podcastu, a tu se provukla i tema usporedbe nekadašnje košarke s onom koja se igrala u njegovo vrijeme.

Rodman je krajem 80-ih i tokom 90-ih godina prošlog stoljeća bio poznat kao jedan od najboljih defanzivaca igrajući za Detroit Pistonse, Čikago Bulse i San Antonio Sparse. Poznat je po svom kontroverznom ponašanju, gdje pogotovo prednjači njegov stil oblačenja.

Ipak, on smatra da asovi koji su tada nastupali u NBA ne bi mogli parirati današnjima. Kao primjer je uzeo jednog od najboljih igrača u historiji Lerija Birda (Larry).

- Da Leri Bird igra danas, bio bi u Evropi. Igrao bi tamo negdje... Njegov stil je pasao Bostonu u 80-im. Ne podcjenjujem ga, nimalo. 

Bio je sjajan igrač u svoje vrijeme, kao što sam bio i ja - rekao je Rodman, a potom dodao da je Nikola Jokić puno bolji igrač nego što je to bio Bird.

- Bože, koliko je momak iz Denvera samo spor, ali mislim da je stvarno bolji od Birda ako gledamo današnju košarku – dodao je Rodman.

Leri Bird je legenda Bostona. Kao član Seltiksa bio je prvak tri puta (1981., 1984. i 1986.), a bio je tri puta MVP lige (1984., 1985., 1986.). Bird je jedini igrač koji je osvojio tri MVP-ja u nizu, a Jokić je bio veoma blizu, iako je nagrada na kraju otišla u ruke Džoelu Embidu (Joel Embiid).

Bird je uz sve to bio i član orginalnog „Drim Tima“ koji je igrao na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.