STIGAO I GARZA

Počele pripreme Zmajeva za olimpijske pretkvalifikacije, Musa i Nurkić stižu naknadno

Termin odigravanja pretkvalifikacija nije idealan, s obzirom da su svi košarkaši trenutno van takmičarske forme, rekao je Bećiragić

"Zmajevi" se okupili. KS BiH

E. Ć.

23.7.2023

Pripreme muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za učešće u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre počele su danas.

Dio ekipe se okupio u Sarajevu i otputovao za Vlašić, gdje će se još nekoliko igrača tokom današnjeg dana priključiti timu. 

Nekoliko povreda

Selektor Adis Bećiragić od prvog dana priprema na raspolaganju će imati sljedeće košarkaše: Adi Zahiragić, Adnan Arslanagić, Edin Atić, Amar Gegić, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Amar Alibegović, Haris Delalić, Luka Garza, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš, Vojin Ilić, Emir Ahmedović i Harun Zrno.

Naknadno će se u prvim danima avgusta saigračima iz nacionalnog tima pridružiti Džanan Musa i Jusuf Nurkić, dok je nekoliko imena otpalo sa spiska zbog problema s povredama.

- Termin odigravanja pretkvalifikacija nije idealan, s obzirom da su svi košarkaši trenutno van takmičarske forme, ali svakako ćemo taj segment pokušati podići na odgovarajući nivo tokom priprema. 

Dovoljno vremena

Većina pozvanih igrača sa nama će biti od prvog dana, naknadno će nam se priključiti Musa i Nurkić. Imat ćemo dovoljno vremena da se uigramo. U planu su prijateljske utakmice sa Srbijom i Obalom Slonovače. To će biti dobre provjere, radi se o reprezentacijama koje učestvuju na predstojećem Svjetskom prvenstvu. 

Pred nama je puno posla, ali najvažnije je da nas povrede zaobiđu i da spremni dočekamo mečeve pretkvalifikacija u Poljskoj - rekao je selektor Bećiragić za zvaničnu stranicu KSBiH.

Podsjetimo, pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine. "Zmajevi" su u grupi sa Poljskom, Mađarskom i Portugalom.

Prve dvije ekipe iz ove grupe će igrati s dva najbolja tima iz grupe A gdje su Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija. U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.