BOMBASTIČNO LJETO

Nema Teodosića i Vildoze: Deset najzvučnijih transfera u Euroligi

Svakako da je najviše odjeknula vijest da je bivša NBA zvijezda Kemba Voker stigao u redove francuskog Monaka

Voker, Slukas i Mirotić: Veliki transferi. Twitter

E. Ć.

8.8.2023

Euroliga je sve primamljivija košarkaškima iz NBA lige, a to svjedoče i neki bitniji transferi koji su se desili ovog ljeta.

Prije svega, to se odnosi na dolazak Kembe Vokera (Walker) u redove Monaka. Specijalizirani portal "Eurohoops" je sastavio listu od deset najboljih transfera ovog ljeta.

O kakvoj je konkurenciji riječ dovoljno govori činjenica da tu nema transfera Luke Vildose (Luca) u Panatinaikos ili onaj Miloša Teodosića u Crvenu zvezdu.

Najzvučniji transfer je svakako dolazak Kembe Vokera u Monako, a iz NBA je stigao i Vili Ernangomez (Willy Hernangomez) koji je potpisao za Barcelonu.

Kostas Slukas (Sloukas) je napravio vele-izdaju, te je iz Olimpijakosa prešao u Panatinaikos. Na četvrtom mjestu je Nikola Mirotić koji se nakon prave sage skrasio u Olimpiji iz Milana.

I drugi brat Ernangomez se vraito u Evropu. Huančo (Juancho) će naredne sezone igrati u zelenom dresu Panatinaikosa.

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco (Facundo Campazzo) se vratio u Real Madrid iz Crvene zvezde, tu je i transfer Darijusa Tompsona iz Baskonije u Efes, Matijasa Lesora (Mathias Lessort) iz Partizana u Panatinaikos, te Džabarija Parkera u Barcelonu i Nikole Milutinova u Olimpijakos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.