VETERANSKI MINIMUM

Omiljeni gigant među saigračima ostaje još jednu sezonu u NBA ligi: Popularni Bobi još jednu sezonu u Hjustonu

Srbijanac je karijeru u NBA ligi započeo 2015. godine nakon što je s Crvenom zvezdom bio prvak ABA lige

Boban: Omiljen među saigračima. AP

N. H.

11.9.2023

Srbijanski košarkaš Boban Marjanović, najviši igrač NBA lige prije dolaska Viktora Vembanjame (Victor Vembanyama), ostaje u najjačoj ligi svijeta.

Marjanović je potpisao novi ugovor s Hjuston Roketsima, prenosi ESPN-ov Adrijan Vojnarovski (Wojnarowski), pozivajući se na njegove američke agente.

Srbijanac je karijeru u NBA ligi započeo 2015. godine nakon što je s Crvenom zvezdom bio prvak ABA lige, u kojem je bio i MVP finala, te uvršten u najbolju petorku Eurolige.

Od dolaska je igrao za San Antonio, Detroit, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju, Dalas i Hjuston, u koji se vraća na veteranski minimum, koji iznosi otprilike 2,9 miliona dolara.

Uprkos brojnim postignućima u Evropi, Marjanović je tokom cijele NBA karijere u ulozi rezervnog centra i samo je u jednoj sezoni bilježio više od 10 minuta po utakmici.

Ipak, zbog svog vedrog duha i pozitivnog utjecaja na svlačionice, što potvrđuju mnogi bivši i sadašnji saigrači, bio je jedan od najomiljenijih među saigračima i navijačima.

Posebno je bio blizak s Lukom Dončićem, a Slovenac je posebno zamjerio svom klubu kada su razmijenili Marjanovića u Hjuston. Ime Udoka, sadašnji trener „Raketa“, bio je pomoćnik kada je Marjanović prvi put došao u NBA te ga je vratio zbog uloge veterana i pozitivnog utjecaja na izuzetno mladu ekipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.