NBA LIGA

Otpustili ga prije tri dana, pa ponovo potpisali

Boban Marjanović ponovo u Hjuston Roketsima

Marjanović: Klub mu dao novi ugovor. Twitter

A. V.

13.2.2023

Samo tri dana nakon što su otpustili srbijanskog centra Bobana Marjanovića, Hjuston Roketsi su istog igrača vratili i s njim potpisali novi ugovor.

Naime, Roketsi su tokom zadnjeg dana prijelaznog roka u četvrtak u velikoj razmjeni s tri ekipe poslali Erika Gordona (Erica) u Los Anđeles Kliperse u zamjenu za Džona Vola (John Wall) i Denija Grina (Danny Green) iz Memfis Grizlisa.

Obojica su dobila otkup ugovora, dok su u drugoj razmjeni s Atlanta Hoksima poslali Branz Fernanda (Brunz) i Gerisona Metjuza (Garrisona Matthews) za Džastina Holideja (Justin Holiday) i Frenka Kaminskog (Franka).

Generalni menadžer Roketsa morao je osloboditi jedno mjesto u rosteru jer je u ekipu došao jedan igrač više nego što je otišao pa je nakratko otpušten Boban Marjanović. On je zatim stavljen na vejver listu, ali klub iz Hjustona računa na srbijanskog centra pa je objavio da je potpisao novi ugovor, dok je slobodne papire dobio Grin, a ista sudbina očekuje i Vola.

Marjanović ove sezone ne igra puno, dobiva takozvani “gerbidž tajm” i nastupio je u samo 17 utakmica, ali saigrači i navijači ga vole pa ga je klub odlučio zadržati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.