"DREAM TEAM"

Pazite se Amerikanaca na Olimpijadi: Predvodi ih Lebron, a blizu su Kari i Durant

Nakon još jednog lošeg turnira američki reprezentativci željni su iskupljenja

Kevin Durant, Karmelo Entoni, Lebron Džejms i Kobi Brajant. AP

N. H.

11.9.2023

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je na minulom Mundobasketu završila kao 4., a to nije lijepo sjelo mnogim navijačima. 

Nakon još jednog Mundobasketa (2019. su ispali u četvrtfinalu) na kojem nije ostvaren dobar rezultat, Amerikanci su odlučili da više nemaju prostora za "igranje" s osvajanjem medalja, te su za Olimpijske igre spremili novi "Dream team". 

Kako prenosi dobro informisani Šams Čarania (Shams Charania), Lebron Džejms (James) želi da predvodi reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu, ali tu nije kraj. 

Naime, njemu bi se tamo trebale pridružiti mnoge zvijezde, predvođene Stefom Karijem (Steph Curry) i Kevinom Durantom. Potvrda ove dvojice košarkaša se još čeka, ali bi trebala doći uskoro.

Poznato je da SAD uvijek svoje najveće zvijezde čuvaju za OI, ali ovaj put je situacija drugačija.

To je potvrdio i selektor Stiv Ker (Steve Kerr), koji je nakon poraza u polufinalu Mundobasketa naglasio da je razlika između SAD i ostatka svijeta mnogo manja nego što je to bilo ranije.

Podsjetimo, američki reprezentativci su osvojili zlato na Olimpijskim igrama održanim u Tokiju. Oni su tada u finalu bili bolji od Francuske s 87:82. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.