LEGENDARNI KOŠARKAŠ

Toni Kukoč stigao u Sarajevo: Lijep je osjećaj ponovo biti ovdje, ovo je sportski grad

Meni je Sarajevo ostalo u lijepom sjećanju. Volio sam dolaziti u Sarajevu. Tu je bila jedna od najzahvalnijih publika, rekao je Kukoč

Kukoč: Nakon 30 godina ponovo u Sarajevu. Facebook

E. Ć.

11.9.2023

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč stigao je u Sarajevo i predvodit će brojna sportska imena koja će pisustvovati svjetskoj premijeri dokumentarnog filma o njegovom životu koje će se održati u srijedu u Sarajevu.

- Nakon 30 godina sam ponovo u Sarajevu. Vidimo se u srijedu na premijeri filma i otvaranju Simposara - za početak je rekao Kukoč.

Na pitanje Sabahudina Topalbećirevića, autora filma, o emocijama, Kukoč je rekao da je uvijek volio dolaziti u Sarajevo.

- Drago mi je biti u Sarajevu. Meni je Sarajevo ostalo u lijepom sjećanju. Volio sam dolaziti u Sarajevu. Tu je bila jedna od najzahvalnijih publika. Sarajevo je poznati sportski grad - istakao je Kukoč.

Naveo je da još nije pogledao film o svom životu, ali da je čuo da je jako emotivan.

U filmu Sabahudina Topalbećirevića otkriva se put Tonija Kukoča koji je osvojio tri NBA prstena i postao najbolji i najpopularniji evropski košarkaš.

Svečana ceremonija otvaranja Simposara zakazana je za 19:00 sati, potom slijedi dodjela nagrada za životno djelo, dok je u 19:45 u planu svjetska promocija filma “Toni Kukoč – The Magical 7”. Nešto iza 21:00 sat sarajevskoj publici će se obratiti i sam Kukoč.

Simposar će ove godine trajati od 13. do 15. septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.