USUSRET NOVOJ SEZONI

Ko su najplaćeniji košarkaši u NBA: Džejms predvodi listu, bez Dončića u Top 10

Slovenska superzvijezda će ove godine zaraditi 52 miliona dolara, ali to mu nije bilo dovoljno da se nađe u ovom odabranom društvu

Dončić i Džejms. AP

E. Ć.

24.10.2023

Nova sezona najjače košarkaške lige na svijetu, NBA je pred nama, a ususret njoj donosimo listu najplaćenijih igrača.

Radi se o ciframa da vam se zamanta. Zanimljivo, iako će slovenska superzvijezda Luka Dončić ove godine inkasirati 52 miliona dolara, nije se našao među deset najplaćenijih.

Za razliku od njega prvak s Denver Nagetsima i MVP prošlosezonskog finala Nikola Jokić je našao svoje mjesto u odabranom društvu - 9. je sa 54,6 miliona dolara.

Listu predvodi Lebron Džejms (LeBron James) koji igra svoju 21. sezonu u najjačoj ligi. On će zaraditi 127,6 miliona dolara. Od Lejkersa će dobiti dogovorenih 47,6 miliona, a ostalih 80 će mu stići uglavnom iz sponzorskih izvora.

Lista najplaćenijih košarkaša. Sportico

Prema podacima "Sportica", na drugom mjestu je Stef Kari (Steph Curry) sa 101,9 miliona dolara zarade, dok je na trećem mjestu saigrač našeg Jusufa Nurkića Kevin Durent (Durant) sa 88,4 miliona dolara.

Među najplaćenijim košarkašima su još Klej Tompson (Klay Thompson - 64,2), Demijan Lilard (Damian Lillard - 62,6), Džoel Embid (Joel Embiid - 56,6), Džejms Harden (James - 55,6) i Pol Džord (Paul George - 54,1).

Podsjetimo, novu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi otvaraju aktuelni prvaci Denver Nagetsi i Los Anđeles Lejkersi (srijeda, 01:30).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.