RASTAO SE SA "STUDENTIMA"

Josip Pandža za "Avaz": Bosni treba brzi rezultat, razumijem Upravu kluba

Mi smo u četiri važne utakmice (dvije protiv Vojvodine, Orlovik i Mladost) promašili 49 bacanja i šutirali za tri 20/107, kazao je Pandža

Pandža: Ostavlja fizički spreman tim. Facebook

1.11.2023

Josip Pandža više nije trener KK Bosna Meridianbet, odlučila je uprava "Studenata".

Pandži je presudio poraz Bosne u Mrkonjić-Gradu protiv Mladosti (102:97). Bila je to dobijena utakmica "Studenata", ali su na kraju uprskali i izgubili, a ceh je platio Pandža.

- Dvije su vrste trenera. Oni koji su bili otpušteni i oni koji će biti otpušteni. Upravu kluba razumijem. Bosna treba brzi rezultat i nadam se iskreno da će ova šok terapija dobro dijelovati na igrače. 

Svom nasljedniku ostavljam fizički spreman tim, te grupu karakternih i kvalitetnih igrača. Mi smo u četiri važne utakmice (dvije protiv Vojvodine, Orlovik i Mladost) promašili 49 bacanja i šutirali za tri 20/107 što je samo stvar psihičkog pritiska koji nismo uspjeli razbiti i to je apsolutno moja odgovornost - istakao je Pandža.

Zahvalan je rukovodstvu koje je, kako kaže, obezbijedilo savršene uslove za rad.

- Hvala igračima koji su bili maksimalno profesionalni i ljudski kvalitetni, hvala rukovodstvu koje nam je obezbijedilo savršene uvjete za rad. 

I navijačima kojih je za samo mjesec dana našeg zajedničkog rada bilo 2500 u domaćoj utakmici protiv Vojvodine. Sarajevo voli Bosnu i Bosna će ubrzo biti regionalni velikan, što im od srca želim - poručio je Josip Pandža za portal "Avaza".

Podsjetimo, Pandža je ljetos postao trener Bosne. Vodio je tim na četiri susreta u kvalifikacijama za ABA 2 ligu, te na četiri utakmice u prvenstvu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.