PROCIJENITE SAMI

Video / Da li su Nurkićevi Sansi „pokradeni“ u meču protiv Lejkersa?

Zvijezde Finiksa su izrazile svoje nezadovoljstvo na konferenciji za medije nakon utakmice

Kontroverzna situacija. Screenshot/YouTube

N. H.

6.12.2023

Košarkaši Finiks Sansa, za koje nastupa i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić, poraženi su u NBA kupu od Los Anđeles Lejkersa rezultatom 103:106.

Međutim, igrači ekipe iz Arizone ne mire se lako s porazom, pa je tako jedna od glavnih zvijezda ekipe Devin Buker (Booker) na konferenciji za medije poslije utakmice govorio o kasnoj odluci sudija, zbog koje su, kako on smatra, pokradeni.

Naime, riječ je o situaciji pri rezultatu 103:105 za Lejkerse. Lopta poslije primljenog koša izvedena je Ostinu Rivsu (Austin Reaves). Njega su udvojili Buker i Durant, a bek Lejkersa je krenuo padati i izgubio je loptu. Nakon što se ona počela kotrljati, te je do nje stizao Grejson Alen (Grayson Allen), sudije su svirale i pokazale da je neko od igrača ekipe iz Los Anđelesa zvao time-out.

Međutim, to prema pravilima nije moguće ukoliko igrač nema „čvrst“ kontakt s loptom, odnosno čuva je u rukama ili je dribla. To se nije dešavalo u ovoj situaciji jer je Rivs od prvog kontakta s loptom počeo da pada.

Nakon pozvanog time-outa, Finiks je bio primoran faulirati Entonija Dejvisa (Anthony Davis), koji je pogodio jedno slobodno bacanje, ali kako su potrošili mnogo vremena prije, nije im mnogo ostalo da pogode šut za tri poena i tako su završili utakmicu porazom.

Kontroverzna situacija je prikazana oko 6:15 minuta, pa procijenite sami ovu odluku sudija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.