ČELNICI NEZADOVOLJNI

Šok u Turskoj: Fenerbahče otpušta trenera

"Žuto-plavi" ne igraju ove sezone prema očekivanjima, a ceh će na kraju platiti trener

Itudis: Napušta Fener. Platforma X

N. H.

13.12.2023

Dimitris Itudis, trener Fenerbahčea, napustit će tursku ekipu, iako mu je ostalo još dvije godine ugovora s turskom ekipom, piše grčka agencija SDNA

Itudis je "žuto-plave" preuzeo na ljeto 2022. godine i potpisao trogodišnji ugovor. Prošle sezone je uveo ekipu u plej-of Eurolige, ali nije uspio izboriti Final Four, izgubivši od Olimpijakosa u četvrtfinalnoj seriji rezultatom 3:2. 

Ove sezone turska ekipa ne igra prema očekivanjima, pošto su u Euroligi na omjeru od šest pobjeda i sedam poraza, dok su u turskom prvenstvu pobijedili osam utakmica u jedanaest odigranih susreta.

Fenerbahče je u ponedjeljak izgubio od gradskog rivala, Efesa (81:80) i to je bila "kap koja je prelila čašu" za vodeće ljude u  klubu. 

Kako prenosi grčka agencija, relacija trener - uprava je već dugo uzdrmana, a sada će on biti i smijenjen s te pozicije. 

Poznati košarkaški novinar Hristos Harpidis, objavio je da Itudis definitivno više nije trener turskog kluba, međutim, informacija još nije zvanična.

Kako je javio poznati novinar Mateo Andreani, poznata su i imena favorita da naslijede Itudisa. Kako navodi, prvi kandidat je Šarunas Jasikevičijus, a u igri je i bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.