SRAMOTNO UDARIO BH. ASA

Grin je promašio sport, a Nurkić nije prva žrtva: Brutalno nasrnuo na saigrača, Lebrona udario u međunožje, a bio i u pritvoru

Iskreno, mislim da je bratu potrebna pomoć. Drago mi je da me bar nije davio, rekao je Nurkić nakon utakmice

Grin: Poznat po prlajvim potezima. USA Today

13.12.2023

Kontroverzni Drejmond Grin (Draymond Green) šokirao je sramotnim potezom i udaranjem košarkaškog reprezentativca BiH Jusufa Nurkića.

Bila je to sjajna partija Nurkića koji je ostvario dabl-dabl učinak od 17 poena, 13 skokova u pobjedi Finiksa nad Golden Stejtom (119:116), ali se mnogo više priča o prljavom potezu jednog od najprgavijih igrača ikada.

Grin je poznat po prljavim potezima. Iako je bio bitan šraf nezaustavljive generacije Voriorsa, on će ostati upamćen kao jedan od najtemperamentnijih košarkaša.

I ovo udaranje Nurkića nije prvi incident koji je napravio Grin, koji je isfrustriran činjenicom da mu karijera polako ide prema kraju, a i da Golden Stejt više nije toliko moćan kao ranije.

Prošlog mjeseca je probudio UFC borca u sebi, pa je davio centra Minesote Rudija Gobera (Rudy Gobert). Jedva su ga odvojili od Francuza, a morao je reagirati i njegov trener Stiv Ker (Steve Kerr).

Ništa mirniji nije bio ni prošle godine. U duelu protiv Sakramento Kingsa nagazio je Domantasa Sabonisa na prsa i odrazio se na njega. 

Sabonis je ostao ležati na parketu previjajući se od bolova, dok je Grin morao van igre jer je zaradio isključenje.

Grin želi doći do pobjede ne birajući sredstva, pa tako često provocira i udara protivnike. 

No, najveći incident je napravio na treningu Golden Stejta prošle godine.

Nakon verbalnog sukoba je nasrnuo na Džordana Pola (Jordan Poole) i žestoko ga udario. 

Imao je Grin žestok sukob i sa Bredlijem Bilom (Bradley Beal), sadašnjim saigračem našeg Nurkića, a bivšom zvijezdom Vašington Vizarda.

Verbalni sukob je prerastao u fizički. Dok su ostali nastavili s igrom, Grin i Bil su imali nešto za "raspraviti". Kasnije su ih jedva razdvojili, a obojica su nakon toga isključena sa meča.

Nije se libio ni sukobiti s "Kraljem" Lebronom Džejmsom (LeBron James) koji je od 2015. do 2018. sa svojim Klivlendom bio najveći rival Golden Stejta. Tako ga je jednom duelu udario i u međunožje.

"Kačio se" Grin i sa Ajzeom Stjuartom (Isiah Stewart), Krisom Polom (Chris Paul)..., a najveći izljev bijesa imao je 2016. godine kada je završio i u pritvoru.

Naime, napao je jednog muškarca dan nakon što je bio na svadbi prijatelja. 

Pušten je uz kauciju od 200 dolara. Prijetila mu je i zatvorska kazna, ali sud ga nije osudio.

- Šta se s njim dešava? Stvarno ne znam. Iskreno, mislim da je bratu potrebna pomoć. Drago mi je da me bar nije davio - rekao je Nurkić na konferenciji za medije nakon utakmice.

I čini se da je Nurkić u pravu jer je Grin zbog svojih poteza navukao gnjev mnogih ljubitelja najjače košarkaškaške lige na svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.