EUROLIGA

Musa i društvo su nezaustavljivi: Drama u Madridu i nova pobjeda Reala

Realu je ovo 19. pobjeda u Euroligi, ima i dva poraza te je prvi tim na tabeli

Džanan Musa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

11.1.2024

Košarkaši Real Madrida ostvarili su još jednu pobjedu nakon velike borbe i produžetka protiv Valensije u 21. kolu Eurolige sa 96:86.

Valensija je odlično parirala aktuelnom prvaku Evrope. Prvu četvrtinu je privela u korist sa 24:16, nakon čega su uslijedile dvije bolje dionice Reala. 

Imala je Valensija odličnu priliku u završnici meča. Na nešto više od tri minute do kraja utakmice je imala +6 (70:64), ali je onda Mario Hezonja pogodio trojku pod faulom. Činilo se da će Real do trijumfa, a onda je Harper ubacio trojku sa zvukom sirene za produžetke.

U dodatnih pet minuta se bolje snašao Real i došao do novog trijumfa ove sezone.

Najefikasniji u Realu bio je Fakundo Kampaco (Facundo Campazzo) sa 19 poena, jedan manje uz 18 skokova dodao Edi Tavareš (Edy Tavares). Serhio Ljulj (Sergio Lull) je ubacio 16 poena, dok je Džanan Musa dodao 13.

Musa je šutirao 3/9 iz igre (3/4 za dva i 0/5 za tri), a bio je bez greške na liniji za slobodna bacanja (7/7). Dodao je i četiri skoka, te po dvije asistencije i blokade.

Na drugoj strani najraspoloženiji su bili Brendon Dejviz (Brandon Davies) sa 19i i Kris Džons (Chris Jones) sa 17 ubačaja.

Realu je ovo 19. pobjeda u Euroligi, ima i dva poraza te je prvi tim na tabeli. Valensija je 10. sa omjerom 10-11.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.