RIKI RUBIO

Legendarni Španac najavio povratak u Barcelonu

Riki Rubio je na društvenim mrežama podijelio informaciju da se vraća u klub s kojim je osvojio Euroligu 2010. godine

Rubio: Za Barcu igrao od 2009. do 2011. godine. PlatformaX

R. K.

29.1.2024

Španski košarkaš Riki Rubio (Ricky Rubio), vraća se u Barcelonu. Rubio je počeo da trenira sa ekipom.

A informaciju o povratku u katalonski klub, Rubio je podijelio na društvenim mrežama.

 - Zdravo svima! Želim da vas obavijestim da je došlo vrijeme za posljednju fazu mog oporavka. Razmišljao sam o tome sedmicama i poslije toliko napornog rada na oporavku uma i tijela, ima dovoljno želje i snage da vidim kako ću reagovati kada ponovo dodirnem loptu. Moj sljedeći korak u karijeri je bio da pitam Barcelonu da li mogu, bez ikakvih obaveza i bez prekida njihovih planova za sezonu, da treniram sa njima. Izražavam svoju zahvalnost za to što su imali razumijevanja i pružili mi podršku. Na kraju, želim da se zahvalim i svima koji su pokazali poštovanje i pružili mi podršku kroz čitav ovaj proces. Cijenim poštovanje privatnosti koje ste pokazali na ovom putu – naveo je Rubio.

Rubio je do nedavno imao važeći ugovor sa Klivlend Kavalirsima. Taj trogodišnji ugovor bio je vrijedan 18 miliona, a potpisao ga je na ljeto 2022. godine.

U avgustu 2023. godine odlučio je da napravi pauzu zbog problema sa mentalnim zdravljem, a 4. januara ove godine je i zvanično izašao iz ugovornih obaveza prema Kavalirsima.

Već tada su se pojavile špekulacije da je u pregovorima sa klubom za koji je igrao od 2009. do 2011. godine.

Rubio je karijeru počeo u Huventudu 2005. godine, a u Evropi je još igrao za Barcelonu.

Nakon toga je NBA karijeru gradio u Minesoti, Juti, Finiksu i Klivlendu.

Osvojio je Euroligu 2010. godine sa Barcom, Eurokup 2008. godine sa Huventudom, a sa katalonskim klubom ima i jednu titulu šampiona Španije 2011. godine, kao i dva Kupa Kralja.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je dva evropska zlata i dvije bronze, olimpijsko srebro i bronzu, kao i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.