NBA LIGA

Finiks pobijedio Klivlend: Skromna predstava Nurkića

Sansima sada preostaje borba za 6. mjesto i direktni plasman u plej-of, gdje će, ako se plasiraju, biti neugodan protivnik za sve ekipe

Nurkić sa Bukerom i Gordonom. AP

N. H.

4.4.2024

Jusuf Nurkić i njegovi Finiks Sansi slavili su bez većih problema protiv Klivlend Kavalirsa, a rezultat na kraju utakmice glasio je 122:101.

Za razliku od mnogih prethodnih utakmica, naš najbolji košarkaš danas i nije bio previše raspoložen za igru u napadu, pa je utakmicu završio sa samo dva poena (šut iz igre 0/4, slobodna bacanja 2/2), što je i očekivano s obzirom na možda i najbolju odbranu lige na visokim pozicijama. 

S druge strane, Nurkić je ipak uspio da se snađe i ponudi nešto ekipi, pa je tako za 31 minutu na parketu upisao deset skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte.

Ipak, pobjeda Sansa ne bi bila moguća da nije bilo Devina Bukera (Booker), koji je upisao 40 poena i osam asistencija, te Kevina Duranta koji je pridodao 32 ubačaja. 

Kod poraženih najefikasniji je bio Donovan Mičel (Mitchell) sa 24 postignuta koša, dok su Alen (Allen) i Mobli (Mobley) dodali po 20. 

U korist Sansima ide i poraz Nju Orleans Pelikansa od Orlando Medžika (108:117), pa su tako ove dvije ekipe izjednačene na omjeru 45-31. Sansima sada preostaje borba za 6. mjesto i direktni plasman u plej-of, gdje će, ako se plasiraju, biti neugodan protivnik za sve ekipe Zapadne konferencije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.