NOGOMET

Muris Mešanović briljira u Češkoj: Sanjam da obučem dres reprezentacije

Piše: A. TIRO

10.4.2017

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je na slatkim mukama kada je u pitanju navalni red našeg nacionalnog tima.

Pored Edina Džeke, Vedada Ibiševića, Edina Višće, Milana Đurića, debitanta Kenana Kodre, na mala vrata se pojavljuje i napadač Slavije iz Praga Muris Mešanović, koji ove sezone igra sjajno.

Odlična sezona

Naš internacionalac je već zabio 10 golova u ovoj sezoni, a u posljednjoj utakmici 23. kola Prve češke lige postigao je dva gola u pobjedi Slavije nad Karvinom.

Za Avaz.ba Mešanović je otkrio svoje impresije o ovoj sezoni, željama, i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

- U ovoj sezoni igramo odlično. Novi vlasnici koji su došli u klub uložili su velika sredstva, što se pokazalo kao pravi potez. Stvari idu nabolje i siguran sam da ćemo se do kraja boriti sa Victoriom Plzen za titulu. Ja sam zadovoljan svojom igrom, maksimalno se i trudim, a nagrada će sigurno doći - rekao je na početku razgovora Mešanović.



Mešanović-2gola by clipsbh

Iako je kvalitet češke lige u posljednjih nekoliko godina osporavan, naš sagovornik nam kaže kako je to baš i nije tačno.

- Kvalitet češke lige je na izuzetno visokom nivou. Mogu reći kada su u pitanju fizičke predispozicije, da je Češka kao manja Njemačka. Rad i disciplina je na istom nivou, ali jedina razlika su finansije - rekao je Mešanović, te naglašava dalje:

"Finansije u svijetu fudbala su bitan faktor. Slavija je za to najbolji primjer, jer nakon dolaska novih vlasnika igramo odlično, borimo se za titulu. Kupili smo odlične igrače, od kojih je čak pet reprezentativaca Češke", kazao je on.

Ne namećem se

Kako je naveo, sa velikim zanimanjem prati utakmice reprezentacije BiH, ali i naglasio kako očekuje poziv selektora Baždarevića.

- Pratio sam posljednje dvije utakmice reprezentacije. Pobijedili smo i moram reći da su neki momci, koji su debitovali odigrali odlično i pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Kada je u pitanju moj nastup u reprezentaciji, ja zaista ne volim da se namećem. Sada nisam dobio poziv i poštujem odluku selektora Baždarevića, ali trudit ću se i raditi naporno da i dođe taj poziv. San mi je obući reprezentativni dres - kazao je Mešanović.

Zašto se boriti za drugo mjesto kad imamo kvalitet za prvo

U narednoj utakmici reprezentacija BiH igra sa Grčkom. Mešanović smatra da ukoliko pobijedimo Grčku, imamo veliku šansu da se plasiramo na SP.

- Utakmica sa Grčkom je izuzetno bitna. Grčka je kvalitetna reprezentacija, koja je odigrala dobro u Belgiji. Remi u Briselu je dobar za nas. Međutim, ukoliko pobijedimo Grčku, ne vidim razlog zašto ne bi mogli biti ispred Belgije. Imamo kvalitet i nema potrebe da se bojimo Belgije - zaključio je Mešanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.