NOGOMET

Otkrivena dugogodišnja tajna: Evo zašto Ferguson nikada nije doveo Modrića

Dnevno

15.8.2017

Još 2011. godine Luka Modrić je  bio  nogometaš Tottenhama i tada jedan od najtraženijih nogometaša u Evropi. 

Hrvatski nogometaš igrao je sjajan nogomet u Premiershipu, a kako je londonski Spurs bio tek odskočna daska, bilo je samo pitanje u kojem će to velikanu završiti aktuelni kapiten hrvatske nogometne selekcije.

Te 2011. godine Manchester United ostao je, po prvi put, bez klupske ikone i svojevrsnog motora momčadi, Paula Scholesa i žustro se tražio njegov nasljednik. 

Prema mišljenju mnogih, Modrić je trebao biti taj koji će zamijeniti, odnosno, svojim sposobnostima naslijediti Scholesa, no, do tog transfera nikada nije došlo i Luka je na kraju, ostao još sezonu u Londonu i na kraju završio u Realu.

Godinama su navijači i hroničari lamentirali zašto Ferguson nikada nije krenuo po Modrića, a izjavio je svojevremeno kako je Luka najbolji igrač Premiershipa. Ipak, legendarni Sir Alex nije odlučio uključiti se u nadmetanje za Luku, a Observer, odnosno nedjeljno izdanje Guardiana, otkriva i zašto. 

Naime, Ferguson nije htio imati posla s predsjednikom Tottenhama Daielom Levyjem koji je nadaleko poznat kao izrazito težak pregovarač. Ferguson je već imao noćnu moru s Levyjem prilikom dovođenja Dimitra Berbatova i to je presudilo kada su Sir Alex i tadašnji izvršni direktor David Gill razgovarali o transferu Modrića.

Koliko god Modrić bio dobar njima, očito nije bio vrijedan novog mukotrpnog pregovaranja sa šefom Tottenhama. No, bitka za Modrića tada je bila itekako intenzivna, Chelsea je nudio 45 miliona eura, što je tada još bila astronomska svota novca, što je Tottenham odbio. 

Modrić je na kraju ostao još jednu sezonu na White Hart Laneu, a nakon toga je po njega došao Real. Hrvatski veznjak tada je odlučio napraviti sve da se transfer ostvari pa je čak malo i štrajkao, ali na kraju je izvojevao transfer na Santiago Bernabeu. 

Ostaje jedino pitanje, što bi bilo daje Sir Alex ipak odlučio dovesti Modrića te 2011. godine. Manchester je u sljedećim sezonama upao u lošu seriju, smjenu generacija i zaredali su se novi menadžeri koji nisu baš najuspješnije upravljali momčadi s Old Trafforda, a Modrić je za to vrijeme gurao i dogurao do gotovo glavne uloge u veznoj liniji Reala i kapitansku traku u reprezentaciji te je nanizao brojne trofeje u Ligi prvaka i domaćoj ligi, prenosi portal Dnevno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.