NOGOMET

Još 120 minuta | Evo kakva atmosfera vlada na Kipru, gdje Zmajevi love tri boda

Piše: A. SOKOLOVIĆ

31.8.2017

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za nešto manje od 120 minuta večeras (20:45 sati) igra važnu utakmicu na Kipru. 

Zmajevi u Nikoziji love tri boda s kojima bi ostali u utrci za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, gdje je odlazak nešto ranije danas osigurao bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. 

Raspoloženje na visini

Portal Avaza dobio je nekoliko fotografija s lica mjesta na kojima se vide raspoložena lica igrača, stručnog štaba i ljudi oko nogometne reprezentacije.

Ono što je zanimljivo Edin Džeko, naš kapiten i najbolji igrač, nije trenirao u ponedjeljak, dok je u utorak trenirao smanjenim intenzitetom.

U srijedu je imao puni sportski trening, zbog bola u mišiću stražnje strane potkoljenice. Zadnji test sinoć je pokazao da će biti spreman za večerašnju utakmicu.

Kenan Kodro je otpao sa spiska. On će meč posmatrati s tribina. Na treningu u utorak, 29. avgusta ponovo je povrijedio skočni zglob, a povredu vuče od ranije.

Vranješ igra

Na žalost, zbog bola i otoka neće biti spreman za utakmicu sa Kiprom. Za Gibraltar, prognoze su, čini se, pozitivnije.

Ognjen Vranješ ima problema sa stražnja loža natkoljenice, bit će spreman za utakmicu, saznaje portal Avaza.  

Selektor Mehmed Baždarević je na slatkim mukama kada je u pitanju početni sastav. Svi igrači su spremni i željni da dođemo do važna tri boda, iako smo uvjereni da će Kiprani igrati za Grke kako bi im pomogli da lakše dođu do Rusije. 


Možda će ova fotografija Baždarevića i prof. dr. Reufa Karabega, šefa medicinskog tima, na zadnjem treningu, donijeti neke odgovore...

Bilo bi veoma interesantno znati šta pričaju. Možda od toga zavisi i rezultat, ko zna...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.