NOGOMET

Liverpul ubilježio prvi gostujući trijumf

Fena

23.9.2017

Nogometaši Liverpula (Liverpool) u posljednjem su susretu današnjeg programa engleskog nogometnog prvenstva u gostima savladali Lester Siti (Leicester City) rezultatom 3:2.

Liverpul je poveo 2:0 preko Mohameda Salaha (15') i Filipea Kutinja (Philippe Coutinho, 23').

Šinđi Okazaki (Shinji) smanjio je na 2:1 u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a Liverpul je ponovo pobjegao na dva razlike golom Džordana Hendersona (Jordan, 68').

Džejmi Vardi (Jamie Vardy) u 69. minuti smanjio je na 3:2. Samo četiri minute kasnije Vardi je mogao do izjednačenja, ali njegov jedanaesterac odbranio je Simon Minjole (Mignolet).

Bila je to prva gostujuća prvenstvena pobjeda Liverpula ove sezone zahvaljujući kojoj su se popeli na peto mjesto Premijer lige.

Ranije danas vodeće ekipe lige upisale su pobjede. Mančester Siti (Manchester City) s visokih 5:0 pobijedio je Kristal Palas (Crystal Palace) na svom terenu, Mančester Junajted je kod Sautemptona (Southmapton) došao do pobjede 1:0, dok je Čelzi (Chelsea) u gostima bio bolji od Stouk Sitija (Stoke City) 4:0.

U ostalim susretima 6. kola Totenhem (Tottenham) je kao gost bio bolji od Vest Hema (West Ham) 3:2, Everton je kući s 2:1 pobijedio Burnmaut (Bournemouth), Votford (Watford) je istim rezultatom u gostima savladao Svonsi (Swansea), dok su Banrli (Burnley) i Hadersfild (Huddersfield) odigrali utakmicu bez golova.

Na tabeli Premijeršipa (Premiership) vodeće ekipe Mančester Siti i Mančester Junajted imaju po 16 bodova, treći Čelzi 13, a četvrti Totenhem, peti Liverpul i šesti Votford po 9 bodova.


""""""":::::""""" by Ball-Control
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.