NOGOMET

Stefan Žili uz Zmajeve: Bodrit ću BiH sa tribina protiv Belgije!

Avaz.ba

2.10.2017


Mada više nije član stručnog štaba reprezentacije Stefan Žili je i dalje vezan za bh tim i odlično poznaje ne samo naše igrače već i protivničke, te sa aspekta stručnosti može govoriti o predstojećem susrertu: 

“Belgija je bila favorit u grupi i taj status je potvrdila kroz kvalifikacije. Od kada su promijenili trenera mislim da je tim bolje izbalansiran, posebno u odbrani. Oni su se već kvalifikovali što je i logično s obzirom na talenate skoncentrsane u timu.”

Smatrate li da možemo pobijediti Belgiju?

“Mi smo više nego sposobni da pobijedimo u ovom meču, čak i ako Belgija važi za favorita. Za to je potrebno imati 23 igrača, stručni štab i navijače, sve zajedno sa istom idejom: a to je forsiranje do krajnjih granica, svih 90 minuta, pa i više, bodreći jedni druge i sa izrazitom željom da se pomogne onima koji imaju problem. Ako su prisutni svi ovi elementi, ja sam siguran da taktika, tehnika i individualni igrački kvaliteti će uraditi ostalo.“

Ako poredite naš tim sa belgijskim, po vašem mišljenju šta su naše prednosti a šta nedostaci?

„Ne volim upoređivati timove, svaka utakmica je drugačija. Mi moramo pronaći njihove slabe tačke, ima ih nekoliko, ali naravno o njima ne bih sada diskutovao.“

Šta biste poručili Meši i igračima?

„Svim srcem želim pobjedu jer mislim da igrači, stručni štab i navijači to zaslužuju. Ja ću biti na tribinama jer želim dati podršku mom timu, biti uz njih na ovaj način. Siguran sam da imamo kvalitet neophodan da dobijemo ovaj meč sve dok igramo srcem i dajemo sve od sebe.

Ja sam uz vas i bodriću vas sa tribina, kazao je Žili za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.