NOGOMET

FSRS zvanično predložio kandidate za selektora: Koler, Zedorf, Kek, Vajs...!

Želimo da reprezentacija dobije strateg kojeg zaslužuje, a ne da se fokusiramo na jedno ili dva imena, kaže predsjednik FSRS Mile Kovačević

M. T.

17.11.2017

Bivši selektor Austrije Marsel Koler (Marcel Koller), Slovak Vladimir Vajs (Weiss), Holanđanin Klarens Zedorf (Clarence Seedorf), Slovenci Matjaž Kek i Srećko Katanec, čuveni Robert Prosinečki, Srbijanac Boško Đurovski i selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović.

To je lista stručnjaka koju je jučer Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine danas poslao Fudbalski savez Republike Srpske, zatraživši da se s njima obave razgovori u cilju proširenja spiska kandidata za selektora A reprezentacije BiH.

Lista je u NSBiH stigla dan nakon što članovi Izvršnog odbora Saveza na sjednici u Zenici nisu pronašli zajednički jezik i imenovali novog selektora. Podsjećamo, u igri su bili Meho Kodro, kao prvi favorit, i Amar Osim, no, sjednicu je obilježila razlika u mišljenjima, pa se na kraju nije desilo ništa.

Prema riječima predsjednika Fudbalskog saveza RS Mileta Kovačevića, želja iz ovog entiteta je da se horizonti na kojima tražimo selektora prošire, kako bi reprezentacija BiH dobila što boljeg stručnjaka.

- Tačno, poslali smo listu s ovim imenima i od komisije za izbor selektora, koja je do sada odradila dobar posao, očekujemo da stupi u kontakt s njima kako bismo vidjeli kakvi su im uvjeti. Ne želimo se skoncentrirati samo na jedno ili dva imena, već na mnogo više, kako bi selekcija BiH dobila stručnjaka kakvog zaslužuje. Slažem se da su neki od ovih stručnjaka preskupi, no, to ne možemo znati dok ne stupimo u kontakt s njima – rekao nam je Kovačević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.