NOGOMET

Deni Milošević za "Dnevni avaz": Neće nam nedostajati motiva protiv Marseja

Avaz.ba

23.11.2017

Fudbaleri Konjaspora večeras u jednom od najbitnijih mečeva sezone dočekuju Marsej, a pobjeda u ovom susretu može im donijeti plasman u nokaut-fazu Lige Evrope.

Naš reprezentativni veznjak sa mnogo optimizma dočekuje ovu utakmicu i vjeruje da njegov tim može ostvariti pozitivan rezultat protiv nekadašnjeg evropskog prvaka.

- Znamo da nas očekuje težak meč protiv kluba koji dolazi iz jedne od najjačih evropskih liga i koji je na putu oporavka pa će sigurno učiniti sve kako bi prošao grupnu fazu takmičenja. Ekipa Marseja je, u odnosu na nas, u dosta boljem položaju, jer ima dva boda više i njima će u ovom susretu odgovarati i neriješen rezultat.

Mi o drugom rezultatu osim o pobjedi, jednostavno, ne razmišljamo i znamo da bismo sa tri boda iz ovog meča imali sve u svojim rukama prije posljednjeg kola. Neće nam nedostajati motiva, a siguran sam da će stadion biti pun i da će naši navijači napraviti uzavrelu atmosferu te doslovno biti naš dvanaesti igrač – rekao je Milošević.

U odnosu na prošlu sezonu, kada je Konjaspor bio u samom vrhu turskog fudbala, ove ne ide sve prema zacrtanim planovima pa, nakon 12 odigranih kola, zauzimaju 15. poziciju na tabeli sa svega 11 osvojenih bodova.

- Na početku sezone bilo je mnogo promjena u igračkom kadru i stručnom štabu, što je uvjetovalo da ne bude automatizma među igračima na terenu. Od dolaska novog trenera izgledamo mnogo uigranije i naša forma je krenula uzlaznom putanjom. U nastavku očekujem da zaigramo mnogo bolje i da pobjegnemo iz donjeg dijela te da uhvatimo priključak sa sredinom tabele.

U Evropskoj ligi imamo realne šanse da dočekamo proljeće, dok u Kupu Turske naredne sedmice igramo prvi meč šesnaestine finala protiv Petrolspora. Upravo u Kupu branimo trofej i mnogo nade polažemo u to takmičenje – zaključio je Milošević.

Zaboraviti kvalifikacije 

Činjenicu da se reprezentacija Bosne i Hercegovine nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji Deni Milošević je izuzetno teško prihvatio.

- Mislim da imamo reprezentaciju koja je, prema kvalitetu, zaslužila da se plasira na završni turnir u Rusiju. Moramo to što prije zaboraviti i gledati u budućnost, odnosno prema kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Jednostavno, očekujem da novi selektor odvede reprezentaciju na to naredno veliko takmičenje – zaključio je Milošević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.