NOGOMET

Fantastični Begović odbranio penal u posljednjim sekundama utakmice

Avaz.ba

9.12.2017

Završeno je šest od sedam današnjih utakmica 16. kola engleskog Premijeršipa, u kojima su domaćini zabilježili pet trijumfa.

U prvom meču od 13.30 sati Vest Hem je minimalnim rezultatom bio bolji od Čelzija. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Marko Arnautović u 6. minuti.

U terminu od 16 sati odigrano je pet utakmica, u kojima su slavili Barnli, Hadersfild, Svonsi i Totenhem.

Najuvjerljiviji je bio Totenhem koji je na svom terenu pregazio Stouk sa visokih 5-1. Sparsi su poveli autogolom Šoukrosa (Shawcross) u 21. minuti. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. Na 2-0 je u 53. povisio Son Heung-Min, dok je već u narednoj minuti Heri Kejn (Harry Kane) pogodio za 3-0. Isti igrač 11 minuta kasnije zabija za 4-0, a na 5-0 povisuje Eriksen u 74. Utješni gol za goste, a samim tim na neki način i iskupljenje za autogol, djelo je Šoukrosa iz 80. minute.

Barnli je minimalno slavio nad Votfordom, koji je od 39. minute igrao s igračem manje (crveni karton dobio Zegelar). Radost domaćim navijačima donio je Arfild (Arfield) golom u posljednjem minutu prvog dijela.

Sa identičnih 1-0 trijufmovao je i Svonsi nad Vest Bromvičem. Gol odluke djelo je Bonija (Bony) iz 81. minute.

Hadersfild je pred svojim navijačima pobijedio Brajton sa 2-0, golovima Munija iz 12. i 43. minute.

Jedini duel u kojem nije bilo pobjednika odigrali su Kristal Palas i Barnmaut. Gosti, za koje brani naš Asmir Begović odnijeli su bod remiziravši rezultatom 2-2.

Defo (Defoe) je goste doveo u vodstvo u 10. minuti. Domaćini su preko Milivojevića (41., penal) i Dana (Dann, 44.) preokrenuli, ali je svojim drugim golom Defo u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena zabio za konačnih 2-2.

Treba napomenuti kako je Barnmaut do boda došao prvenstveno zahvaljujući Begoviću, koji je fantastičnom intervencijom u drugoj minuti sudijske nadoknade Bentekeu odbranio udarac s bijele tačke.

U posljednjoj utakmici današnjeg programa od 18.30 sati sastaju se Njukasl i Lester.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.