NOGOMET

Eibaru pobjeda za prestiž na tabeli protiv Đirone

S.Me.

21.12.2017

Eibar je u 17. kolu Španske lige savladao, kao domaćin ekipu Đirone sigurnim rezultatom 4:1.

Domaćini su sjajno započeli susret, jer su već u prvoj minuti postigli gol preko Inuia i naglasili kako žele sva tri boda zadržati na svom terenu. Igrao se deseti minut susreta a publika je opet bila na nogama, golom Čarlesa (Charles) Eibar je vodio 2:0.

Sa prednošću od dva gola na samom početku susreta domaćini su stekli osjetnu prednost za nastavak utakmice.

Ali gosti se nisu predavali pa su tako zanimljivost meča učinili već u 24. minuti, kada su smanjili vodstvo domaćina na 2:1 golom Timora. S tim rezultatom se i otišlo na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme Eibar opet nastavlja sa sjajnom igrom, tako da u 54. minuti drugim golom na meču Inui povećava vodstvo svoga tima na 3:1.

Gostujući trener je reagovao sa tri brze izmjene na terenu kako bi unio živost u svoj tim ali ispostavit će se da je i to bilo nedovoljno za gostujući tim da promjeni rezultat utakmice.

Na samom kraju meča domaćini postižu i četvrti pogodak u 92. minuti preko Džordana (Jordana) i stavljaju tačku na ovaj meč sa rezultatom 4:1.

Domaćini su se ovom pobjedom primakli ekipama koje se bore za Evropsku scenu sa 24 boda i zauzimaju sedmu poziciju u ligi i tako su prestigli večerašnjeg protivnika Đironu koja je ostala na 23 osvojena boda i trenutno zauzimaju deseto mjesto na tabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.