NOGOMET

Poker golova Imobilea za ubjedljivu pobjedu Lacija

Twitter

Piše: S.Me.

6.1.2018

Susret 20. kola Serije A donio nam je golijadu na stadionu "Paolo Mazza" gdje je SPAL ugostio Lacio, koji je sa pet golova, od čega četiri Ćire Imobilea (Ciro Immobile) savladao domaćine rezultatom 5:2. 

Bio je to sjajan meč koji nam je donio nezaboravno prvo poluvrijeme u kojem je palo čak šest golova. Od čega su postigli dva domaćini a četiri gosti.

Krenimo redom. U vodstvo je prvo došao Lacio u 5. minuti preko Luisa Alberta (Luis Alberto), zatim je rezultat poravnao Mirko Antenući (Mirco Antenucci) iz penala u 8. minuti. Lacio je ponovo u vodstvo došao u 19. minuti i to preko Imobilea, koji je moramo reći odigrao nezaboravan mač. Isti strijelac povećava vodstvo na 3:1 u 26. minuti, dok domaćini smanjuju vods u 31. minuti preko Antenućija koji postiže svoj drugi gol na susretu za SPAL.

Da tu ne bude kraj golijadi pobrinuo se ponovo Imobile svojim trećim golom na meču u 41. minuti i s tim golom je zaokruženo prvo poluvrijeme koje odavno nismo gledali sa toliko sadržaja i golova, posebno ne u Seriji A.

Drugo poluvrijeme obje ekipe su ušle malo opreznije i nisu toliko srljali u napad kao u prvom dijelu. Ali da golovima ne bude kraj pobrinuo se opet Imobile u 51, minuiti koji postiže, čak svoj četvrti gol na susretu i donosi veliko vodstvo Laciju za 5:2.

Do kraja susreta bilo je izglednih prilika sa obje strane ali se ipak rezultat više nije mjenjao, pa je ostao konačni rezultat 5:2 u korist Lacija.

U nastavku vam nudimo rezultate svih do sada završenih susreta Serije A:

Torino - Bologna 3:0 (De Silvestri, Niang, Falque) 

AC Milan - Crotone 1:0 (Bonucci) 

Benevento - Sampdoria 3:2 (Coda 2x, Brignola - Kownacki, Caprari) 

Genoa - Sassuolo 1:0 (Galabinov) 

Napoli - Verona 2:0 (Koulibaly, Callejon) 

SPAL - Lazio 2:5 (Antennuci 2x - Immobile 4x, Albero)

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.