PRIMERA

Šok u Španiji: Levante ponizio Barcelonu

Goal.com

13.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Barcelona je bila na putu da prva u historiji bude neporažena kroz cijelu sezonu Primere u sadašnjem formatu, sve do utakmice s Levanteom...

Međutim, već u devetoj minuti domaćini su poveli golom Boatenga. Dvadeset minuta nakon toga Barcelonin Tomas Vermaelen izlazi zbog povrede nakon koje nije prošla niti minuta do povećavanja Levanteove prednosti još jednim golom Boatenga. Osam minuta kasnije lijepim udarcem zaostatak je smanjio Filip Kutinjo (Philippe Coutinho).

Drugo poluvrijeme započelo je Levanteovom rapsodijom. Momčad iz Valencije u prvih 5 minuta drugog poluvremena zabila je dva pogotka. Prvo je prelijepim udarcem izvan šesnaesterca na 3:1 povećao Bardi, da bi onda Boateng zabio svoj treći pogodak na utakmici za 4:1.

Nismo dugo čekali na novi pogodak, jer kontranapad Levantea završava još jednim pogotkom, svoj drugi gol na utakmici zabio je Enis Bardi (56.), a prošle su samo tri minute do novog gola Kutinja, koji razliku smanjuje na 5:2.

U 64. minuti dolazi do drugog hat-tricka na utakmici. Kutinjo prekrasnim udarcem smanjuje na 5:3! Tek šest minuta kasnije sviran je penal za Barcelonu koji realizira Luis Suarez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.