MUNDIJAL 2018

Moskva: Crveni trg preplavili hrvatski navijači

Navijačka zastava Hrvatske u Moskvi

Fena

15.7.2018

Najpoznatiji simbol ruske prijestonice, ali i srce cijele Rusije, moskovski Crveni trg preplavili su hrvatski navijači uoči finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske. 

Nekoliko sati uoči historijskog finala hrvatske i francuske momčadi na stadionu Lužnjiki atmosfera u središtu grada je dosegla usijanje. 

Na polufinale protiv Engleske u Moskvu je doputovalo oko 10.000 hrvatskih navijača, a sada ih se očekuje možda i dvostruko više. Nažalost, mnogi od njih i bez karte nadaju se da će na ulicama Moskve ugrabiti ''papirić sreće''.

Nikolsjaka ulica, koja izlazi na Crveni trg i koja je puna kafića i restorana, zakrčena je hrvatskim navijačima koji su stigli na finale doslovno iz svih krajeva svijeta. 

I ovog puta razvijena je sada već poznata navijačka zastava s kvadratićima koju su napravili navijači iz Crikvenice i Brbira.

U Kalinjingradu smo obećali da idemo do finala i uspjeli smo. Prošli smo cijelu Rusiju i ostao je još jedan korak pa ćemo onda slaviti mjesec - poručili su hrvatski navijači. 

Uz nju je razvijena i zastava s crveno-bijelim kvadratićima, s natpisom "Hvala, Rusijo" na ruskom jeziku.

Zanimljivo, Sveruski centar za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM) je napravio anketu za koga će navijati Rusi u finalu. Od 1.600 ispitanih za hrvatsku reprezentaciju će navijati 35 posto ispitanika, a za francusku njih 31 posto. Međutim, favoritom utakmice ipak smatraju Francuze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.