NOGOMET

Bivši igrač Sarajeva Edin Šaranović u Njemačkoj: Tužno je da vas nepravda otjera

Šaranović: Odlazak zbog porodičnih razloga

Avaz Sport

30.7.2018

Bivši fudbaler Sarajeva Edin Šaranović, iako to nije najavljivano, napustio je Bosnu i Hercegovinu, a potom i sjeo na klupu njemačkog niželigaša BiH Minhena. I za njega je to bilo neočekivano s obzirom na to da je potpuno drugim povodom stigao u njemački grad.

Brz dogovor

- Ukazala nam se prilika za kćerkine studije i, zbog njene budućnosti, donijeli smo odluku za dođemo u Minhen. Nakon toga je krenulo sve i u vezi sa mnom. Pozvan sam da igram za veterane BiH Minhena - kaže Šaranović.

Razvoj događaja i angažman Šaranović vidi na poseban način. Kako kaže, loše je što u BiH ne cijenimo svoje ljude.

- Kako to ide kod nas, više vas cijene vani nego u svojoj avliji. Tužno je da vas nepravda i sistem tjeraju da idete iz BiH ma koliki patrioti bili. Po razgovoru da se uključim u veterane kluba, ljudi su saznali da zam završio sportski menadžment i da imam trenersku licencu. Stigla je ponuda da vodim seniorski tim i veoma brzo smo se dogovorili - naglašava Šaranović.

BiH Minhen igra u nižem rangu takmičenja Krajsklaseu, a kako kaže Šaranović, postoje ambicije za ulazak u viši rang.

Napraviti iskorak

- U ekipi imao naših momaka koji su igrali u Prvoj ligi, ali i u Premijer ligi. Oni su se doselili u Minhen i igraju za ovaj klub. U klubu žele napraviti iskorak i prihvatio sam da pomognem u ispunjavanju tog cilja - najavljuje bivši napadač Sarajeva.

Kao jedini problem za sada vidi jezik, ali s obzirom na veliki broj igrača s naših prostora, i to će premostiti dok i sam ne savlada njemački jezik.

Fantastični uvjeti

- Potpuno je nebitno koju ligu igraju, ali ovdje svaki zaselak ima odlične uvjete za rad. Tu gdje mi treniramo, imamo veliki teren s umjetnom travom i veliki teren sa prirodnom travom, kao i jedan manji teren. To svakako daje mogućnost jednom ovakvom klubu, koji postoji 25 godina, da napreduje – smatra Šaranović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.