NOGOMET

Barcelona će sljedeće sezone pokušati dovesti Salaha

Sljedeće ljeto ponudit će Liverpulu 250 miliona

Arhiv

Index.hr

26.8.2018

Prema tvrdnjama španskog Don Balona, Barcelona vidi Muhameda Salaha (Mohameda) kao nasljednika Mesija (Messi) te će sljedeće ljeto Liverpulu ponuditi 250 miliona eura za Egipćanina.

Najbolji strijelac engleske Premier lige i jedan od najboljih igrača na svijetu je nedavno u intervjuu za američki ''Bleacher report'' rekao da uživa u Liverpulu. 

Ipak, treba uzeti u obzir da je Barcelona jedan od najvećih klubova na svijetu, pa bi njihova ponuda možda natjerala Egipćanina da se predomisli: 

Vrlo sam sretan u Liverpulu. Učinili su da se osjećam kao kod kuće. Navijači su ovdje fenomenalni. Pjevaju na stadionu, uzvikuju mi ime i nose moje dresove. Prekrasno je - rekao je Salah.

Veznjak Barcelone Kutinjo (Coutinho), inače Salahov bivši saigrač iz Liverpula, kazao je da bi najbolji strijelac Premier lige savršeno odgovarao stilu Barcelonine igre. 

Također, poziciju nasljednika vođe Katalonaca nakon Mesija je nešto što svaki igrač nema priliku dobiti, ali ima smisla s obzirom na to da je Argentinac zakoračio u tridesete, godine u kojima većini nogometaša igrački kvalitet počinje padati.

Ako se transfer realizira, Salah bi postao dio najskupljeg transfera u historiji. Do sada rekord drži Nejmar (Neymar), koji je za 222 miliona eura prešao u PSG.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.