GOŠK

Feđa Dudić: Od prošlog ponedjeljka govorim: “Hajmo završiti utakmicu sa 0:0”

Konačno nismo primili pogodak, kaže trener GOŠK-a

Er. B.

28.8.2018

Igrači i stručni štab GOŠK-a, nakon remija sa Širokim Brijegom, zadovoljni su s obzirom na to da su igrali s kvalitetnim protivnikom koji je godinama u vrhu Premijer lige.

- Mogu biti zadovoljan bodom, jer smo igrali protiv kvalitetne ekipe, čija pozicija na tabeli najbolje govori o njima. Normalno, i mi smo za cilj imali pobjedu, ali treba biti realan i reći da je ovo za nas uspjeh - potvrdio je Feđa Dudić, trener “Lavova”.

Ono što posebno raduje struku je činjenica da konačno nisu primili pogodak. To se dogodilo prvi put ove sezone.

- Pohvalio bih momke, jer smo čitavu sedmicu radili na toj fazi odbrane i, evo, konačno se završila jedna utakmica a da nismo primili pogodak. Od prošlog ponedjeljka govorim: “Hajmo završiti utakmicu sa 0:0.” Drago mi je da smo taj segment igre popravili i sveli Široki Brijeg na nekoliko poluprilika, ali nijednu stopostotnu. Mislim da je rezultat realan iako je Široki Brijeg tokom čitave utakmice imao prividnu dominaciju u posjedu lopte - istaknuo je Dudić.

Bila je to utakmica slična onoj protiv Željezničara, ali tad su Gabeljani primili pogodak u samoj završnici susreta.

- Identična utakmica, do 86. minute nije bilo gola, a onda smo iz prvog šuta primili pogodak. Ovog puta smo u posljednjih 20 minuta napravili izmjene, izveli napadača, jer sam vidio da utakmica vodi ka neriješenom. Probao sam zatvoriti utakmicu i mislim da smo tom izmjenom ojačali srednji red. Na svojim greškama se uči, protiv Želje smo pogriješili, a sad smo bili pametniji i prisebniji - zaključio je Dudić.

Osvojenih šest bodova u sedam kola nije tako loše ako se prisjetimo da je GOŠK u ovoj fazi igrao sa sva četiri najbolja kluba u ovom rangu.

- To nam je podstrek za sljedeće mečeve. Sad nam dolaze ekipe koje su u rangu s nama i mislim da u sljedećih četiri-pet kola možemo mnogo više. Očekujemo da ćemo tu povećati bodovni saldo - izjavio je trener GOŠK-a.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.