TIFO

Instrukcije iz zatvora stižu navijačima Napolija pred duel u Beogradu?!

Đenaro de Tomazo, optuživan je i osuđivan kao član mafije

Avaz Sport

14.9.2018

Navijači sa juga Italije važe za izuzetno vatrene, a često ih se povezuje s mafijom. Mnogi od vođa su hapšeni i povezivani s kriminalnim radnjama.  Jedan od takvih je i nekadašnji vođa navijača Napolija, Đenaro de Tomazo (Gennaro De Tomasso). Optuživan je i osuđivan kao član mafije, kao i njegov otac, a trenutno je u zatvoru i čeka presudu za internacionalni šverc droge. Tužitelj je zatražio kaznu od 20 godina zatvora. 

Time što je pritvoren, njegova moć ne prestaje. Kažu da u ćeliji gleda prijenose utakmica, a nedavno je otkriveno da je imao pet telefona u svojoj ćeliji i čak godinu dana od zatvaranja je komandovao svojom kriminalnom grupom, kao i navijačima, čak i iza rešetaka.  

Navijači Napolija će ići u Beograd, gdje će u utorak, protiv Crvene zvezde njihov tim igrati u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. „Ultrasi“ tima iz Napulja važe za najopasnije i najozloglašenije u Italiji, pa će i na Marakani imati poseban tretman, najavljuju srbijanski mediji.

Iako zbog pritvora neće biti u prilici da dođe na Marakanu, nema sumnje da će Tomazo preko svojih kanala uspjeti ponovo prokrijumčariti telefon i gledati utakmicu, a nije isključeno da će huligani opet dobiti instrukcije kako se ponašati. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.