PREMIJER LIGA

Dupovac: Radnik nam je dužnik!

Zgusnut raspored ne predstavlja nam neki problem, konstatira komandant odbrane kluba s Koševa

Sponzorisani tekst

29.9.2018

Prvi od tri dijela Premijer lige BiH klub s Koševa završio je kao lider, sa dva boda prednosti nad Željezničarom i Zrinjskim, a danas (20 sati) na Koševo dolazi šestoplasirani Radnik.  

Odlična atmosfera 

- Pred nama je teška utakmica - kaže stub odbrane Sarajeva Amer Dupovac te dodaje da je bordo tim u 1. kolu ove sezone poražen u Bijeljini.

Radnik je, podsjetimo, golom Ognjena Đelmića u 90. minuti slavio sa 2:1.

- To nam je bio jedini ovosezonski prvenstveni poraz i sigurno je da su nam oni dužnici. Radnik ima tvrdu ekipu, a poznato je da na Koševu, pogotovo u posljednje vrijeme, igraju dobro.

U posljednje tri utakmice na našem najvećem stadionu Radnik je ostvario dva remija (0:0 i 1:1) i jedan poraz (2:1).

- Na nama je da ponovo damo maksimum, odnosno da odigramo što bolje i nastavimo pobjedonosni niz - izjavio je Dupovac, koji je u srijedu protiv Širokog Brijega odigrao ukupno 140. utakmicu u bordo dresu.

Sarajevo od 2. avgusta i debakla protiv Atalante (0:8) ne zna za poraz u prvenstvu i Kupu BiH – već 10 utakmica.

Sarajevo je apsolutni favorit u večerašnjem susretu, a kladionica MOZZART za pobjedu bordo tima nudi kvotu 1,30, na remi 4,80, dok je kvota za pobjedu Radnika 9,50.

- Atmosfera u ekipi je odlična. Raspored je sada malo zgusnut, igramo srijeda – subota, ali svi mi, igrači, više volimo igrati utakmice nego trenirati. Zbog toga s nestrpljenjem očekujemo svaku predstojeću utakmkcu. Taj zgusnuti raspored ne predstavlja nam neki problem - konstatira komandant odbrane kluba s Koševa.

Upitan samo Bekić

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić i u subotu će moći računati na sve igrače iz kadra. Pod upitnikom je jedino nastup Almira Bekića, kojeg ponovo boli tetiva (stara povreda).

- U predstojeću utakmicu ulazimo kao favoriti... – kaže Musemić te dodaje:

- Radnik je, međutim, kvalitetan protivnik, ekipa koja hoće i zna da igra, što nama i odgovara. U posljednje četiri utakmice s njima imamo lošiji bilans, ali je naš cilj da nastavimo pobjedonosnu seriju. Potrudit ćemo se da odigramo bolje nego što je to bilo u srijedu protiv Širokog Brijega. Imamo dobru atmosferu u ekipi, među navijačima, tako da to želimo maksimalno iskoristiti.

Musemić: Moramo biti strpljivi

Bordo tim će, kako je istaknuo Musemić, obratiti posebnu pažnju na Đurića, mada Radnik ima još nekoliko zanimljivih igrača.

- Mi, također, moramo biti strpljivi, pametni, a sigurno ćemo napraviti šansu i zabiti gol, kao što smo to uradili svakome. Znači, najbitnije je da se ne dovedemo u situaciju da ganjamo rezultat - kaže Musemić.

Kompletnu današnju ponudu MOZZART kladionice možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.