SARAJEVO

Memorijalni turnir "Asim Ferhatović Hase" 22. i 23. decembra

Učestvuje osam kvalitetnih ekipa

Memorijalni turnir "Asim Ferhatović Hase" : Zatržao visok rejting. Arhiv

FENA

10.12.2018

Tradicionalni malonogometni memorijalni turnir "Asim Ferhatović Hase" u 26. izdanju igrat će se 22. i 23. decembra u Sarajevu. Turnir se igra u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša u historiji.  

I ove godine turnir je zadržao visoki rejting, što potvrđuje učešće osam kvalitetnih ekipa - Sarajevo, Željezničar, Olimpik, TOŠK, Slavija, Bosna Visoko, selekcija Sandžaka i organizator Vratnik.

Na pres-konfrenciji predstavnik FK Vratnik Mirsad Ibrić naglasio je da "ime i lik legendarnog nogometaša kroz ovaj memorijalni turnir žive u srcima njegovih poštovalaca". 

- Ovogodišnji i svi drugi turniri u čast Haseta trebaju imati visoki nivo i prema organizaciji i kvalitetu učesnika - kazao je Ibrić. 

Član Organizacionog odbora Fuad Muzurović izjavio je da je u karijeri imao priliku i čast da trenira i igra s Asimom Ferhatovićem.

- Nažalost, vrlo kratko, jer je zbog povrede morao završiti karijeru. I uz  to, moram reći da mi je mnogo pomogao i mnogo značio u karijeri, i ne samo meni nego i drugim igračima poput Vahidina Musemića, koji su od njega naslijedili sve one lijepe atribute. Puno mi je značio svojim savjetima i kad sam se počeo baviti trenerskim poslom. Nažalost, prerano je otišao. Moja želja je bila kroz cijeli ovaj period da FK Sarajevo na kraju prvenstva odigra jednu utakmicu u čast Haseta, da se dovedu ekipe iz inozemstva, s kvalitetnim fudbalerima - kazao je Muzurović. 

Generalni sekretar FK Vratnik Mufid Zimić zahvalio je FK Sarajevo na pomoći u organizaciji, na svim dosadašnjim turnirima, te pojasnio sistem takmičenja.

- Osam ekipa će žrijebom biti podijeljeno u dvije grupe, a one najbolje u grupama će igrati za osvajanje turnira, dok će drugoplasirane igrati za treće mjesto. Učesnici su naši prijatelji koji su izrazili želju da dođu i igraju i hvala im u ime našeg kluba - izjavio je Zimić. 

On je najavio da će prvi put na memorijalu revijalnu utakmicu igrati ženske ekipe SFK 2000.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.