NOGOMET

Solskjer na trening Mančestera pozvao legendu kluba

Solskjer ne krije da je cilj Junajteda da uvijek igra napadački fudal, što je uostalom bila odlika i svih Fergusonovih timova

Solskjer: Veliko poštovanje prema Fergusonu. Arhiv

Avaz.ba

29.12.2018

Po imenovanju Olea Gunara Solskjera na mjesto privremenog menadžera Mančester junajteda, atmosfera u klubu se promijenila, a stigle su i pobjede.

Junajted je na dva posljednja duela, sa Kardifom (5:1) i Hadersfildom (3:1) postigao osam golova, igrao lepršavao i stvarao šanse, ali Solskjer je riješio da uradi još nešto.

Norvežanin je na trening uoči meča sa Bornmutom, koji se igra u neđelju od 17.30 na "Old Trafordu", pozvao legendu kluba, ser Aleksa Fergusona (Alex), da im se pridruži.

Vjeruje se da je upravo Ferguson, koji se povukao 2013. i koji je ove godine imao velikih zdravstvenih problema, bio ključni čovjek u odluci kluba da Solskjeru i Miku Filanu povjeri težak zadatak da oporave ekipu po odlasku Žozea Murinja (Jose).

Solskjer ne krije da je cilj Junajteda da uvijek igra napadački fudal, što je uostalom bila odlika i svih Fergusonovih timova.

- U kontaktu sam sa šefom. Ne znam tačno kakav je on uticaj imao u vezi svega ovoga, ali kada me je pozvao, odmah sam došao. Spremam se da sjednemo i popijemo šoljicu čaja kod njega kući i porazgovaramo o svemu. Izložiću mu svoje ideje, nema boljeg čovjeka koji može da mi da savjet od njega. Imao sam najboljeg učitelja, moj rad se zasniva na svemu tome što sam naučio od njega - rekao je Solskjer.

Zanimljivo je da je ranije i Žoze Murinjo zvao Fergusona da dođe na trening, ali on to nije učinio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.