RAZOČARENJE

Valverde nakon debakla: Nema izgovora, kao trener moram preuzeti odgovornost

Liverpul slavio u jednoj od najluđih večeri u historiji kluba

Valverde: Još međusobno pokušavamo objasniti šta se dogodilo. AFP

Avaz Sport

8.5.2019

Liverpul je pobijedio Barcelonu 4:0 i plasirao se u finale Lige prvaka. "Redsi" su izveli čudesan preokret nakon što su u prvom meču na Kamp Nouu izgubili 3:0 i tako ukupnim rezultatom 4:3 izbacili Katalonce iz elitnog takmičenja..

Golove u čudesnoj večeri "Redsa" zabili su Origi (7, 79) i Vajnaldum (Wijnaldum, 54, 56). 

Barcelona je tako drugu godinu uzastopno ispala iz Lige prvaka nakon što je u prvom susretu slavila s tri gola razlike. Roma je lani u četvrtfinalu izgubila u Barceloni s 1:4, ali je na Olimpiku odigrala fantastičnu utakmicu pobijedivši s 3:0. Ovoga puta Katalonci su slavili s 3:0, no Liverpul je u jednoj od najluđih večeri u historiji kluba pobijedio s 4:0.

Ernesto Valverde, trener Barcelone nakon utakmice bio je razočaran. 

- Još međusobno pokušavamo objasniti šta se dogodilo. Liverpul je krenuo žestoko od početka kako smo i očekivali, zabili su prvi gol i onda smo mi krenuli napadati. Drugi gol nas je pogodio, bili su agresivni i to nas je uništilo -  rekao je Valverde.

Dodao je da njegov tim nije iskoristio svoje šanse i da su "RedsI" zasluženo pobijedili. 

- Drugi nas je uništio, a onda je došao i treći. Nismo iskoristili šanse koje smo imali, nema izgovora, bili su bolji i pobijedili nas s 4:0. Ne znam kako će to utjecati na moj status, ali kao trener moram preuzeti odgovornost. Šta je, tu je - zaključio je Valverde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.